Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak Pahor-Kosor u Gdansku

Pahor: Prijedlog rješenja možda već za par tjedana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i slovenski premijer Borut Pahor iz Gdanska šalju optimistične tonove.

Nakon sastanka s našom premijerkom Pahor je izjavio kako je moguće postići prijedlog rješenja hrvatsko-slovenskog spora u idućih nekoliko tjedana. Kosor je uoči razgovora s Pahorom rekla da je 95 posto pitanja riješeno te da ostaju 'još neke pojedinosti' do cjelovita rješenja. Izrazila je i nadu da će se vrlo brzo i službeno sastati s Pahorom u Sloveniji. Pahor je slovenskim novinarima u Gdansku nakon susreta s Kosor rekao kako bi prijedlog rješenja slovensko-hrvatskog prijepora mogao biti postignut u idućih nekoliko tjedana, kako je javila slovenska novinska agencija STA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Susret s Gruevskim Pahor ponudio posredovanje u rješenju makedonsko-grčkog spora Slika nije dostupna Mišljenje građana Slovenci većinom podupiru arbitražni sporatum

'Nastavak jačanja dobra ozračja'

Jadranka Kosor reć je ranije izjavila da je 95 posto pitanja riješeno 'Današnjim susretom s hrvatskom premijerkom nastavlja se jačanje dobra ozračja, a to zasigurno pomaže pregovaračima da idućih tjedana postignu prijedlog rješenja', rekao je Pahor. Rješenje bi, po Pahorovim riječima, trebalo zadovoljiti obje strane. Pahor je popodne uoči odlaska u Gdansk, gdje je nazočio obilježavanju 70. obljetnice početka II. svjetskog rata, istaknuo da se pregovori o dokumentu koji bi trebao kompromisno riješiti hrvatsko-slovenski granični prijepor i omogućiti slovensku deblokadu pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom vode na razini ministara vanjskih poslova i njihovih suradnika u dobru ozračju koje je nastupilo nakon njegova prvog sastanka s premijerkom Kosor u Trakošćanu potkraj srpnja.

>> Kosor: Riješili smo 95 posto dogovora sa Slovenijom

'Tada smo počeli proces jačanja povjerenja i potvrdili političku volju da riješimo problem za koji se dugo činilo da ne može biti pomaknut s mrtve točke', izjavio je Pahor u utorak popodne nakon obraćanja slovenskim diplomatima okupljenim na godišnjem savjetovanju na Brdu kod Kranja. (Hina)

Vjerujete li u skoro rješenje spora i deblokadu pregovora?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene