Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova atmosfera

Kosor: Riješili smo 95 posto dogovora sa Slovenijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Stvorili smo atmosferu međusobnog poštovanja i uvažavanja u razgovorima sa Slovenijom', kaže Kosor.

Cilj je riješiti problem i početi posao završetka pregovora o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, kazala je u Gdanjsku hrvatska premijerka Jadranka Kosor, nakon razgovora sa švedskim premijerom Fredrikom Reinfeldtom i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Ilustracija Jači od morfija, jeftiniji od heroina Zombi droga pred vratima Hrvatske, Europa u velikom strahu

Kosor je nakon susreta s predsjedajućim Europske unije premijerom Reinfeldtom kazala da i Hrvatska i Slovenija imaju punu podršku švedskog predsjedništva da nastave dogovore. ‘Rekla sam premijeru Reinfeldtu da vjerujem da ćemo vrlo brzo doći do kraja rješavanja toga pitanja. Otprilike devedeset i pet posto posla smo riješili, a ostaju još neke pojedinosti’, kazala je Kosor.

Istodobno je Reinfeldta obavijestila kako teku razgovori sa slovenskom stranom i kazala da će se nastaviti s ‘tihom diplomacijom’. Poštuje se dogovor iz Trakošćana da se javnost ne obavještava o razgovorima sve dok se ne postigne dogovor. Premijerka Kosor je kazala da se nada vrlo skorom susretu s premijerom Borutom Pahorom, s kojim će se kratko naći i u Gdanjsku, gdje oboje sudjeluju na obilježavanju sedamdesete godišnjice od početka Drugog svjetskog rata.

>> Kosor i Pahor o granici i u Gdanjsku

Kosor je u Gdanjsku razgovarala s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i potvrdila da će se s njom naći i prije njemačkih izbora, najvjerojatnije 11. rujna u Stuttgartu, gdje će razgovarati kao predsjednice vlada, ali će Kosor sudjelovati i u nekim stranačkim aktivnostima. Na kraju posjeta Gdanjsku premijerka Kosor susrest će se u mjestu Sopotu kraj Gdanjska s ruskim premijerom Vladimirom Putinom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene