Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ožbolt: protiv korupcije čišćenjem politike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt na današnjoj je konferenciji za novinstvo ustvrdila da bi Vlada borbu protiv korupcije trebala započeti od politike, odnosno, kako je rekla, "čišćenjem u HDZ-u i oko njega".

Škare-Ožbolt je kazala da se velika priča koja je pokrenuta u Hrvatskoj oko korupcije svodi na male predmete dok veliki predmeti, brojni sukobi interesa i sklapanje štetnih ugovora ostaju neraščišćeni. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ožbolt: HDZ ne želi provesti antikorupcijsku strategiju Slika nije dostupna Vesna Škare-Ožbolt: Vlada zatvara oči pred korupcijom

Kao primjere je navela slučajeve "Liburnia Riviera hotela", "TLM", "Maestral" i "Brodosplit". 

Kazala je da su do sada uhićeni samo jedan liječnik i jedan lučki kapetan, a da su "'krupne ribe' u HDZ-u i oko njega". 

Predsjednica DC-a rekla je da se dobija dojam da je antikorupcijska strategija Vlade samo ispunjavanje zahtjeva EU za iskorjenjivanjem korupcije u zemlji. 

Komentirajući posljednji incident na hrvatsko-slovenskoj granici Škare-Ožbolt je kazala da se ti incidenti pojavljuju ili svakog ljeta ili pred izbore u nekoj od dvije zemlje. 

Rekla je da je Slovenija pred lokalnim izborima te da je izazivanje ovog incidenta služilo podizanju tenzija u Sloveniji. 

Izrazila je sumnju da se ovakvi incidenti dogovaraju između Vlada dvije zemlje jer, kako je rekla, hrvatska Vlada je previše mirno reagirala na taj incident, kao i svaki put do sada. 

U ime DC-a je pozvala Vladu da počne rješavati otvorene stvarne probleme sa Slovenijom, u prvom redu da izvjesti građane što je napravljeno u cilju povrata "stare štednje" Ljubljanske banke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene