Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kratkotrajno osvježenje

Ozbiljne kiše još nema 'na vidiku', vruće ljeto još će trajati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljoprivrednike nažalost još ne očekuju dobre vijesti s neba. Prave kiše u kritičnim područjima neće biti još neko vrijeme. Slaba kiša nakratko je rashladila Zagreb i to tek toliko da upije prašinu.

Dugo Hrvatska nije vidjela kišu kakva je pala poslijepodne u Zagrebu. No, trajala je svega desetak minuta, tek toliko da rashladi grad.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KIŠOBRANE U RUKE Stiže kraj lijepom vremenu: Već u noći s utorka na srijedu dolazi promjena koja će obilježiti ostatak tjedna, moglo bi biti i jačeg nevremena Slika nije dostupna Visok UV indeks NE SPREMAJTE KRATKU ODJEĆU Sunce i dalje 'dere', temperature danas i do 35!

Poljoprivrednicima kiša najviše treba, ali izgleda kako će sušno razdoblje potrajati još neko vrijeme.

'Danas je doduše ponegdje palo malo kiše, ali to je promjena koju smo mi očekivali i koja se ostvarila. No, nije dugotrajna i nije jaka, jedva da je pokupila prašinu', rekao je Milan Sijerković, meteorolog. Dugotrajniju i jaču promjenu trebat ćemo čekati barem još do kraja ovog tjedna.

>> Katastrofalne posljedice suše: 'Proizvodnja hrane upitna, stočni fond nestaje'

Osječani su nekoliko stupnjeva manje iskoristili za šetnju gradom i rekreaciju, a Zagrepčani za odlazak na Sljeme i prisjećanje na minula zagrebačka vremena na Zrinjevcu. Najavljivana kiša nije ih omela.

Oblaci su se nakratko nadvili nad Šibenik, ali od kiše ništa. Većini to i odgovara jer su ipak ljeto odlučili provesti na plaži. Čini se kako će vruće ljeto dugo trajati, a ozbiljniju kišu čekat ćemo još neko vrijeme.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene