Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

'Poštovani gospodine'

PROČITAJTE PISMO: Ovo je Karamarko pisao Milanoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva dana nakon što smo izvjestili da je Tomislav Karamarko poslao pismo Zoranu Milanoviću, objavljujemo njegov sadržaj.

U pismu šef HDZ-a predsjednika SDP-a poziva da pokušaju postići barem minimalnu suglasnost oko dijela svjetonazorskih pitanja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Jasenovac i Bleiburg, priče o Josipu Brozu, komunizmu i lustraciji motivi su pisma koje je Tomislav Karamarko uputio Zoranu Milanoviću, kao kolega, kolegi - predsjednik stranke predsjedniku stranke. Za Karamarka prvi korak za rješavanje podjela je razgovor jer predvode koalicije koje, kako stoji u pismu okupljaju najveći dio političkog spektra.

Šef HDZ-a traži sastanak na kojem bi se razgovaralo o protokolima za obilježavanje povjesnih događaja te zaustavilo prijepore.

Pismo Tomislava Karamarka naslovljeno je s 'Poštovani predsjedniče SDP-a, gospodine Zoranu Milanoviću'. 

Pročitajte žestok odgovor SDP-a na pismo Karamarka Milanoviću

'Učestali prijepori i sve dublje podjele u vezi obilježavanja nacionalnih praznika, odavanja pijeteta žrtvama totalitarnih režima, pokroviteljstava nad važnim povijesnim događajima i načina obilježavanja tih događaja nedvojbeno ukazuju da naše društvo niti 25 godina od osamostaljenja i uspostave demokracije oko tih pitanja nije postiglo konsenzus', piše između ostalog Tomislav Karamarko.

'S druge strane teška gospodarska kriza tjera nas da kao narod sve svoje snage usmjerimo na rješavanje gospodarskih i socijalnih problema, umjesto da ih rasipamo na nepotrebne prijepore i podjele.

Držim da bi prvi korak u prevladavanju ovih dubokih podjela trebao biti razgovor dvojice predsjednika najvećih hrvatskih stranaka, ujedno i predvodnika dviju vodećih koalicija koji okupljaju najveći dio hrvatskog političkog spektra. 

Stoga vas pozivam na sastanak kako bi razgovarali o protokolima za gore navedene događaje i što prije otkloniti prijepore i podjele koje nepotrebno opterećuju naše društvo.

Ovo pismo shvatite kao pokušaj da postignemo barem minimalnu suglasnost oko ovog dijela svjetonazorskih pitanja kako bi se, svi zajedno, mogli usmjeriti na rješavanje najvažnijih problema građana, prevladavnje gospodarske i socijalne krize, poboljšanje životnog standarda i kvalitete života u Hrvatskoj', piše premijeru Tomislav Karamarko. 

Pismo završava riječima 'Srdačan pozdrav'.  

Pismo je Tomislav Karamarko poslao Zoranu Milanoviću u petak kasno poslijepodne, a iz SDP-a je već u subotu stigla odbijenica uz kritike na račun šefa HDZ-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene