Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AFERA PLIN ZA CENT NIJE GA DOTAKLA

Ovo je imovinska kartica novog šefa HEP-a Vice Oršulića: Tri stana, tri garaže, brod, automobil, a tu je i štednja

Aktualno Galerija Vice Oršulić novi šef HEP-a - 4 Vice Oršulić novi šef HEP-a - 4 Foto: DNEVNIK.hr Vice Oršulić novi šef HEP-a - 3 Vice Oršulić novi šef HEP-a - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vice Oršulić novi šef HEP-a - 2 Vice Oršulić novi šef HEP-a - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vice Oršulić novi šef HEP-a - 1 Galerija 1/4 >>
Što sve novi šef HEP-a ima u imovinskoj kartici, istražio je Dnevnik Nove TV i reporterka Sabina Knezović Tandara.

Vice Oršulić novi je šef HEP-a. On je dosad obnašao dužnost direktora u HEP Proizvodnji u proizvodnom području Split. Oršulić je i član Uprave HEP-a, a sada će kao vršitelj dužnosti naslijediti Franu Barbarića.

"Imenovan je na rok kao vršitelj dužnosti, na šest mjeseci, do provedbe postupka sukladno zakonu za imenovanje. Mi smo uvjereni da će Nadzorni odbor prihvatiti takav prijedlog Vlade RH", rekao je Branko Bačić, potpredsjednik Vlade. 

Imovinska kartica 

U imovinskoj kartici stoji kako Oršulić prima plaću od 3700 eura. Ima stan i garažu u Splitu u vrijednosti od 300 tisuća eura, stan i dvorište u Dubrovniku ukupne vrijednosti 350 tisuća eura, stan i dvije garaže u Zagrebu u vrijednosti od 350 tisuća eura, automobil u vrijednosti od 8000 eura, brod pasaru te 20.000 štednje.

Njegov izbor oporbu ne čudi. "HDZ-ovca iz Zagreba zamijenit će HDZ-ovac iz Dalmacije. Vrlo je zanimljivo da je dosad bio u Upravi. Znači, ono što se događalo oko njih niti je vidio niti je čuo", poručuje zastupnik Mišel Jakšić. 

"Nakon odlaska Plenkovićeva čovjeka intimusa Frane Barbarića
postavlja se čovjek Mate Granića Vice Orsulić iz Baške Vode tako
da okupirali su lijepo ovaj energetski sektor i sve bitne tvrtke", kaže Nikola Grmoja iz Mosta. Od njega očekuju da javno otkrije što se događalo u aferi plin za cent. I ne samo to.

Pročitajte i ovo Mirovine analiza prijedloga mirovinske reforme Opasnost kakve nema nigdje u svijetu ili inovacija Hrvatske koja će povećati mirovine? "Neki su prijedlozi promjena prošli ispod radara..."

"Da prekine sve veze, bilo personalne ili one koje dolaze drugom vrstom utjecaja između HEP-a i PPD-a, odnosno HEP-a i Pave Vujnovca", poručuje Sandra Benčić iz Možemo!.

Frane Barbarić, koji je optužen za gradnju ilegalne vile na Hvaru, ostaje raditi u HEP-u. I za sad nije teret HDZ-u.

"On je i dalje član HDZ-a, protiv njega se vodi postupak po prijedlogu DORH-a, pričekat ćemo epilog cijelog slučaja", kaže Bačić. 

U petak se sastaje Nadzorni odbor HEP-a koji bi Oršulića trebao imenovati.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene