Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadzor alkohola i brzine

Ova je županija rekorder po broju preminulih osoba u prometu, policija otkrila neka od kreativnih opravdanja vozača

Aktualno Galerija Akcija u prometu - 3 Akcija u prometu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Akcija u prometu - 2 Akcija u prometu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Akcija u prometu - 1 Akcija u prometu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Akcija u prometu - 4 Akcija u prometu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Akcija u prometu - 5 Galerija 1/7 >>
Splitsko-dalmatinska županija rekorder je među županijama po broju preminulih u prometu ove godine. Splitska ekipa Dnevnika Nove TV provela je noć s policijom u nadzoru alkohola i brzine. Rezultati nisu dobri.

Na splitske ulice poslije ponoći izišli su oni željni provoda, ali i policija. Neslavni rekord postavio je vozač kod Sinja.

"2,94, dakle gotovo tri promila. Što kazati, mi svaki vikend imamo između pedeset, šezdeset, nekad i sedamdeset alkohola. Bili bismo najsretniji da nemamo niti jedan alkohol", rekao je Siniša Mihanović, voditelj službe prometne policije PU splitsko-dalmatinske.

Trenutačno vrijedi zabrana upravljanja vozilom za one iznad, a olakšanje za one ispod 0,5 promila.

"Podržavam ovo, kako da ne. Gledam po cesti, ima vozača koji stvarno voze prebrzo. Gori kad idem prema Potravlju i Dicmu", rekao je Zdravko.

"Ako ću popiti piće, onda ću ga popiti, ali nakon toga šetam. Ili ako idem dalje, ići ću Uberom, a ako vozim, onda ne pijem", rekao je Ante iz Splita.

Pročitajte i ovo Je li Hrvatska prekršila Ustav? - 4 Rezolucija UN-a o primirju u Gazi Nova unutarnjopolitička kriza! Je li Vlada prekršila Ustav jer se nije savjetovala s predsjednikom oko glasovanja?

Patrolirajući, naslušaju se ne baš kreativnih opravdanja.

"Da je na kratkoj dionici, da zbog toga nije vezao sigurnosni pojas ili je pričao na mobitel, obavljao je nešto, netko u obitelji mu je u lošem stanju. Isto tako ima dosta onih koji poriču prekršaj i ne priznaju, pogotovo što se tiče alkohola", rekao je Stipe, policijski službenik PU splitsko-dalmatinske

"Iako je na području županije od početka godine na cestama život izgubilo trideset osoba, i noćas se igralo sa sudbinom. U pet noćnih sati od devedeset prekršaja polovica je bila zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Pročitajte i ovo Slavonci traktorima izašli na ulicu - 3 Afrička svinjska kuga Nezadovoljni svinjogojci traktorima blokirali središte Vinkovaca: "Iz dana u dan negdje se pojavi neko žarište, to možemo zahvaliti Grliću Radmanu"

Zato iz policije apeliraju na vozače.

"Poštovati nekakve norme, ne samo propisne, norme u smislu propisa, nego i životne norme, nekakva etička načela, nekakva tolerancija u prometu radi sebe, ne radi policije", rekao je Siniša Mihanović, voditelj službe prometne policije PU splitsko-dalmatinske.

Ali i radi svih ostalih sudionika u prometu koji u djeliću sekunde mogu postati kolateralne žrtve.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene