Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afrička svinjska kuga

Nezadovoljni svinjogojci traktorima blokirali središte Vinkovaca: "Iz dana u dan negdje se pojavi neko žarište, to možemo zahvaliti Grliću Radmanu"

Nezadovoljni svinjogojci traktorima i vozilima su blokirali središte Vinkovaca. Frustrirani situacijom oko Afričke svinjske kuge, traže da se hitno zaustavi eutanazija zdravih svinja.

Središte Vinkovaca blokirali su traktori. Kolona s 50-tak traktora i još toliko vozila, stigla je iz Retkovaca, preko Vođinaca i Ivankova - što su samo neka od sela koje je poharala afrička svinjska kuga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potpuno goli šetali muzejom Muzej otvorio vrata nudistima: "Htjeli smo obilazak učiniti zanimljivijim, a ne tipičnim"

Nezadovoljni svinjogojci od Vlade traže da se hitno zaustavi eutanazija zdravih svinja i dopusti svinjokolja, a prijete još većim prosvjedom ako se njihovim uvjetima ne udovolji.

U središtu Vinkovaca okupilo se 300-tinjak prosvjednika, podržali su ih i članovi pojedinih stranaka. Uz zahtjeve, Vladi i vladajućoj stranci upućene su brojne kritike.

"Da se ovo ugasi, to ne može, ne smije se", rekao je Josip Živković.

"Ovakvih proizvoda više neće biti", poručio je Ivan Peštalić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u SAD-u Horor na zabavi povodom Noći vještica: Najmanje 15 ljudi upucano, dvoje kritično

"Svinje se voze kroz cijelu Slavoniju, zaražene svinje, tako zaraze cijelu Slavoniju, iz dana u dan negdje se pojavi neko žarište, to možemo zahvaliti gospodinu Grliću Radmanu i njegovoj firmi koja voza svinje po cijeloj Slavoniji", istaknuo je Tomislav Pokrovac, organizator prosvjeda.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene