Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija čišćenja

Otpad završio i u NP Mljet, zagađeno 6 uvala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Područje Nacionalnog parka Mljet nije ostalo pošteđeno otpada, koji je prije dva dana doplutao morem, iz zasad neutvrđenog smjera.

DUSZ izvještava kako se 200 kubičnih metara otpada nalazi u vodama NP Mljet, a lociran je kod brane u naselju Soline, uvali Gonoturska, uvali Grabova, uvali Lastovska, uvali Blace, uvali Lundđina i uvali Lokva. Izvan Nacionalnog parka nalazi se 100 kubičnih metara smeća, koje je koncentrirano u uvali Blace (Limuni), u naselju Saplunara, uvali Brnjestova, uvali Sutmiholjska, i uvali Gornja Luka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smeće došlo do Dubrovnika FOTO: Pogledajte podmorje onečišćene plaže Trstenik Slika nije dostupna Šokantne snimke VIDEO: Smeće na Pelješcu je samo dio, pogledajte cjelinu

U najnovijem izvješću DUZS javlja kako se i danas nastavlja s čišćenjem otpada. Na kopnenom dijelu čisti komunalno društvo Općine Orebić Bilan s trenutno 8 radnika, tri kamiona i jednim bagerom. Tijekom jučerašnjeg dana odvezeno je 12 kamiona, dakle oko 60 do 70 kubika smeća.

Morski dio i podmorje čisti brod za čišćenje Pomorskog servisa Luke Ploče, odnosno ronioci ronilačkog kluba Bofor iz Vignja. Postavljene su brane koje sprječavaju da onečišćenje izađe iz uvala i tako omogućavaju lakše prikupljanje.
 

>> Akcija Pelješac: Brod, ronioci i komunalci unatoč kiši čiste otpad

Podsjetimo, jučer je unatoč iznimno nepovoljnim vremenskim uvjetima i jakoj kiši, započelo čišćenje otpada na Pelješcu. U jutarnjim satima Eko brod Luke Ploče isplovio je za Orebić, a upućen je i mali Eko brod iz Luke Dubrovnik. Pomoć su im pružili policajci na moru te dvije ekipe ronioca, jedna iz Trstenika te ronioci Kristijana Curavića.

Na čišćenju kopnenog dijela angažirano je komunalno društvo Općine Orebić, koji čišćenje obavljaju uz pomoć 15-ak ljudi, tri kamiona i bagera, a iz Splita je upućen kamion s grabilicom tvrtke Cian. Načelnik općine Orebić sklopio je ugovor s nadležnom firmom da se tijekom dana uklone lešine životinja iz mora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene