Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upisi u škole

Provjerili smo: Kako što jeftinije do udžbenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počinju udarna tri tjedna za nabavu udžbenika. Navala je i na knjižare i na antikvarijate i divlje sajmove knjiga, ali i Caritase. Provjerili smo na koje sve načine roditelji mogu djeci osigurati udžbenike.

Roditelji su došli uložiti, a ne potrošiti. Set udžbenika stoji otprilike od 500 do 1450 kuna, ovisno o razredu i školi. Knjige za treći razred osnovne škole, primjerice stoje 700 kuna, no na Velesajmu je isti komplet izlizaniji, ali tri puta jeftiniji. Knjižarama se ipak ne da zamarati s otkupom polovnih udžbenika, a mnogi se ipak odlučuju na jeftiniju varijantu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ovisno u koju školu dijete ide Objavljene cijene udžbenika: Razlike od škole do škole i do 500 kuna Slika nije dostupna Novi troškovi Ništa od razmjene i buvljaka: Od iduće školske godine novi udžbenici

Stanje udžbenika ne utječe na prolaznost i uspjeh djece u školi, rekli su nam roditelji, a vjerojatno ne bi popustili u školi ni da si knjige besplatno pronađu u Caritasu. Drugi djecu ne inkomodiraju ni s dodatnom opremom, već će djeca pribor vjerojatno posuđivati od svojih školskih kolega. 'Imam tri učenika, a plaću nisam dobio 6 mjeseci, bio sam i prošle godine, ne sramim se ja toga. A još za prijevoz?', požalio nam se jedan roditelj. Svi naprave tako da u djecu ulože sve što mogu. Nažalost, ulog mnogih roditelja sve je manji, ali dobit će ionako ovisiti o dječjim snagama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene