Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra u Provjerenom

Otkrića koja nas dovode na kartu medicinske znanosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlog tjedna znanstvenici na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu došli su do otkrića koje bi moglo Hrvatsku staviti na svjetsku kartu medicinske znanosti.

Otkrili su protein koji bi mogao biti značajan za bolesnike s kroničnim bubrežnim problemima. Takvi bolesnici će tek za nekoliko godina doznati da li je riječ o lijeku koji može djelovati na ljude, ali znanstvenici su optimistični. Veliki broj znanstvenih otkrića dogodio se slučajno, ali je najbitnije da su zauvijek promijenili medicinsku praksu. Neke bolesti koje su prije bile neizlječive danas se rutinski liječe. Pacijentima se produljuje život, a liječnicima olakšava njihov posao.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zvonimir Rusjan - 5 izgubili dokumentaciju Na mirovinu je čekao 14 godina, a onda se uključilo Provjereno: "Mislio sam da će ići brže, ali ovako..." Centar zatajio bolest posvojene djece - 6 donosi Provjereno "Slučajno sam upalila TV i vidim dijete isto kao moje. Slušam tu ženu i ne mogu vjerovati!" Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka

Magazin Provjereno u sutrašnjoj emisiji izdvojio je neke od najznačajnijih medicinskih otkrića. Provjereno pogledajte u četvrtak u 21.00 na Novoj TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene