Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danijela Čavlović dobila je otkaz, no nije očajavala. Imala je ideju - obnoviti obiteljski stan i iznajmljivati ga turistima za noćenje i doručak. Krenula je u realizaciju i sada joj se uloženo isplaćuje.


Danijela Čavlović preuredila je obiteljski stan u središtu Zagreba i turistima ponudila noćenje s doručkom. I povijesnom pričom. Sve je krenulo s otkazom u jednoj privatnoj kompaniji. 'Nisam previše očajavala. Vjerujem kad se jedna vrata zatvore, prozor se otvori', rekla je Danijela.

Vezani članci Turisti u Rovinju Rat za goste i kupce: Svađe i tučnjave od sjevera do juga, a turista ima dovoljno za sve. Lučki kapetan ima savjet za smirivanje situacije Gužve u Hrvatskoj - 1 Gužve ne prestaju: ''Nismo ovo očekivali, za sada smo prezadovoljni''

Ideja smještaja koji gostima pruža vrhunsku uslugu nije bila jeftina. Sto tisuća eura za projekt zadužila je u Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj. 'Po programu žene poduzetnice dobila sam po vrlo povoljnim uvjetima i uz dvije godine počeka kredit', rekla je Danijela.

>> Nakon ostanka bez posla osmjehnula joj se sreća

Ostvarenje sna najviše koči birokracija. 'Obilaze se institucija, i to od vrata do vrata. U jednoj sobi vam tumače jedan pravilnik, u drugoj drugi, to uistinu zna biti obeshrabrujuće', ispričala je Danijela. No prvi gosti koji su već odlučili produžiti boravak dokazuju da se upornost isplatila. Tu je naravno i pristupačna cijena.

'Želimo da nam se gost vrati, ako vas ja u startu odbijem s nekom nebuloznom cijenom, ja nisam napravila posao', smatra Danijela. Ni otkaz Danijeli više ne izgleda kao noćna mora. 'Mislim da sam ostvarila projekt života, a da sam ostala tamo ne bih za to imala vremena', kaže Danijela. Uspješna realizacija jedne ideje sada rađa mnoštvo novih.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.