Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tek tada joj krenulo

Otkazom do posla iz snova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danijela Čavlović dobila je otkaz, no nije očajavala. Imala je ideju - obnoviti obiteljski stan i iznajmljivati ga turistima za noćenje i doručak. Krenula je u realizaciju i sada joj se uloženo isplaćuje.

Danijela Čavlović preuredila je obiteljski stan u središtu Zagreba i turistima ponudila noćenje s doručkom. I povijesnom pričom. Sve je krenulo s otkazom u jednoj privatnoj kompaniji. 'Nisam previše očajavala. Vjerujem kad se jedna vrata zatvore, prozor se otvori', rekla je Danijela.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Slika nije dostupna Lavina komentara Nevjerojatan oglas za garsonjeru: ''Izvadite dokument o potvrdi primljenih sakramenata...''

Ideja smještaja koji gostima pruža vrhunsku uslugu nije bila jeftina. Sto tisuća eura za projekt zadužila je u Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj. 'Po programu žene poduzetnice dobila sam po vrlo povoljnim uvjetima i uz dvije godine počeka kredit', rekla je Danijela.

>> Nakon ostanka bez posla osmjehnula joj se sreća

Ostvarenje sna najviše koči birokracija. 'Obilaze se institucija, i to od vrata do vrata. U jednoj sobi vam tumače jedan pravilnik, u drugoj drugi, to uistinu zna biti obeshrabrujuće', ispričala je Danijela. No prvi gosti koji su već odlučili produžiti boravak dokazuju da se upornost isplatila. Tu je naravno i pristupačna cijena.

'Želimo da nam se gost vrati, ako vas ja u startu odbijem s nekom nebuloznom cijenom, ja nisam napravila posao', smatra Danijela. Ni otkaz Danijeli više ne izgleda kao noćna mora. 'Mislim da sam ostvarila projekt života, a da sam ostala tamo ne bih za to imala vremena', kaže Danijela. Uspješna realizacija jedne ideje sada rađa mnoštvo novih.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene