Nakon toplinskog vala u dio Hrvatske stiglo je osvježenje i kiša. No neće trajati dugo.


U većini zemlje, osim u južnim krajevima, osjećamo značajan pad temperature koji nam, istina, neće trajati baš dugo, no svaka je promjena nakon velikih vrućina dobrodošla.

Vezani članci Vrućina, ilustracija Ne, nismo ih se riješili: Vrućine i sparina vraćaju se na velika vrata, meteorolog otkriva do kada će trajati i gdje će biti najgore Ilustracija Munjevita promjena vremena: Kratka, a ponegdje i intenzivna. A onda još jedan toplinski val

Osim u ponedjeljak kad će temperature biti oko 26, još u utorak u unutrašnjosti uglavnom ispod 30, a onda prema kraju tjedna opet vruće i suho – 34, 35 stupnjeva i slab vjetar.

Što se tiče mora, na sjevernom dijelu u utorak će još biti umjerene bure, no vrlo brzo posvuda će opet biti vrlo vruće i suho. Moramo naglasiti da na južnom Jadranu od ove promjene neće biti gotovo pa ništa, eventualno će zapuhati umjerena bura, ali ništa od kiše ili pljuskova.

Iako je toplinski val, barem za veći dio zemlje gotov u noći s nedjelje na ponedjeljak, treba reći da nas visoke temperature i suho vrijeme čekaju već od utorka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr