Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za osobom koja je jučer na Dan neovisnosti zapalila hrvatsku zastavu na zgradi "Karlovačkog tjednika" u Karlovcu, policija još traga, a taj su čin danas osudili Grad Karlovac i HDZ.


Gradska vlast te županijski HDZ i karlovačka Mladež HDZ-a oštro osuđujući taj čin, od hrvatske policije očekuju učinkovitost u traženju počinitelja.

Vezani članci Policija, BiH, ilustracija S hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu skinuta i potrgana zastava Europske unije, reagirala policija Policajac iz BiH podiže hrvatsku zastavu iz blata Gesta policajca iz Bosne i Hercegovine u Petrinji dirnula je mnoge: ''Mislim da nisam nikakav heroj, ali da imam veliko srce bosansko - imam''

Grad Karlovac u priopćenju navodi kako nije slučajno da se to dogodilo na zgradi lokalnog lista koji je tijekom Domovinskog rata i kasnije oštro kritizirao zločinačke napade na Karlovac, veličajući pritom "hrabrost, srčanost hrvatskih vojnika, te ponos građana Karlovca".

Konstatira se također da je gradonačelnik Miro Škrgatić istaknuo kako se "nadao da je vrijeme paljenja zastava završilo", jer je došlo "vrijeme za projekte kojima će se poboljšati život svih građana".

Županijski HDZ odriče mogućnost da se "takvo ponašanje okarakterizira kao slučajnost", jer je stijeg zapaljen upravo na Dan neovisnosti, te u priopćenju dalje piše da je "sasvim jasna simbolika poruke počinitelja, poslana građanima cijele Hrvatske".

U istom priopćenju, koje je potpisao predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Ivan Vučić, piše da je "previše ljudskih života ugrađeno u neovisnost Hrvatske da bismo skrštenih ruku promatrali vrijeđanje nacionalnih simbola", te da je "spaljivanje hrvatske zastave direktni napad na nacionalni bitak, tj. na nas same".

Mladež HDZ-a doživljava paljenje zastave kao "uvredu nacionalnih osjećaja, ali i kao napad na hrabre branitelje koji su svoj život položili za slobodnu i samostalnu domovinu".

Jučer su paljenje zastave osudili karlovački župan Ivica Horvat u ime županijskog Poglavarstva te gradska organizacija SDP-a.