Braću s intelektualnim poteškoćama, Marka i Nikolu Hančića iz Čakovca, strastvene ljubitelje nogometa i pomoćne trenere NK Sloga javnost je upoznala prošle godine. Tada su, naime, pred kamerama 'Provjerenog' izrazili želju za upoznavanjem izbornika nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, koji im je krajem godine ispunio želju i posjetio ih u njihovom domu. Na tom susretu izbornik im je obećao da će biti uz reprezentativce na prvom ovogodišnjem okupljanju i treningu svjetskih viceprvaka uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo, što im je sada i ostvareno.

Galerija


Reprezentacija se okupila prije utakmice s Azerbajdžanom, a u ponedjeljak su braća došla na teren Hitrec-Kacian podno maksimirskog stadiona pratiti prvi trening srebrnih Vatrenih. Na uzbudljivom putu iz Čakovca u Zagreb s njima je bila i ovoga puta bila ekipa 'Provjerenog' na čelu s novinarkom Marušom Stamać.

Vezani članci Tito Gubić Ivana Zdravka Josipa Radoš i Ema Branica - 1 Bizarnije ne može: Križevi, vibratori i kipovi Gospe u kući u kojoj je boravio notorni Tito Gubić. Obitelj njegove žrtve još uvijek ne može do tijela Ljubica - 6 Na pažnju i dobrotu nije navikla, a onda su Ljubici ljudi pokazali kakva srca imaju: "U nekom trenutku pomisliš da više nema dobrih ljudi, ali ima ih"

Došli su jer ih je izbornik Dalić pozvao da pomognu trenirati Vatrene uoči susreta s Azerbajdžanom.

Marku je ovo bio prvi put da je prišao Maksimiru, dok je Nikola jednom već bio na pomoćnom terenu sa svojom nogometnom školom, ali nikad nisu bili toliko blizu svojim nogometnim idolima. Iako ih je dočekala gužva ispred svlačionica, odmah su mogli proći do svojih idola, pred koje nisu došli praznih ruku. Simpatična braća osvojila su srca reprezentativaca i stručnog stožera i, kaže izbornik, postali su među njima prave zvijezde.

Izbornik Dalić ih je pozvap na trening reprezentacije (Foto: Provjereno)
Posjetili su trening hrvatske nogometne reprezentacije (Foto: Provjereno) Foto: provjereno

„Komentirali su o kojim dečkima se radi. Bilo im je drago. Pitali su hoće li doći kako su se oni dogovorili da budu s nama, da vide kako mi živimo u reprezentaciji“, rekao je izbornik Dalić pred kamerama 'Provjerenog'.

Izbornik Dalić ih je pozvap na trening reprezentacije (Foto: Provjereno)
Susret braće s nogometnim idolima (Foto: Provjereno) Foto: provjereno

Ponosni su i sretni kaj su vidjeli idole svoje - Rakitića i Modrića“, rekla je majka braće Vesna Hančić.

Izbornik Dalić ih je pozvap na trening reprezentacije (Foto: Provjereno)
Dan iz snova braće Hančić (Foto: Provjereno) Foto: provjereno

Je li izbornik Dalić poslušao neke od savjeta braće Hančić vidjet ćemo sutra u susretu Hrvatske i Azerbajdžana u izravnom prijenosu na Novoj TV, a cijelu priču Maruše Stamać gledatelji mogu vidjeti u četvrtak, nakon prijenosa utakmice, u 23 sata u emisiji 'Provjereno' na Novoj TV.

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr