Braću s intelektualnim poteškoćama, Marka i Nikolu Hančića iz Čakovca, strastvene ljubitelje nogometa i pomoćne trenere NK Sloga javnost je upoznala prošle godine. Tada su, naime, pred kamerama 'Provjerenog' izrazili želju za upoznavanjem izbornika nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, koji im je krajem godine ispunio želju i posjetio ih u njihovom domu. Na tom susretu izbornik im je obećao da će biti uz reprezentativce na prvom ovogodišnjem okupljanju i treningu svjetskih viceprvaka uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo, što im je sada i ostvareno.

Galerija


Reprezentacija se okupila prije utakmice s Azerbajdžanom, a u ponedjeljak su braća došla na teren Hitrec-Kacian podno maksimirskog stadiona pratiti prvi trening srebrnih Vatrenih. Na uzbudljivom putu iz Čakovca u Zagreb s njima je bila i ovoga puta bila ekipa 'Provjerenog' na čelu s novinarkom Marušom Stamać.

Vezani članci Tvornica DIV grupe (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kninska tvornica u kojoj su tragično preminula dvojica radnika neprekidno krši zakone: Inspekcija ih prijavila čak 14 puta Bazna stanica (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Bazne stanice niču upravo tamo gdje se ne smiju postavljati: ''Zašto ih u Beču ili Parizu ljudi nemaju pod prozorom?"

Došli su jer ih je izbornik Dalić pozvao da pomognu trenirati Vatrene uoči susreta s Azerbajdžanom.

Marku je ovo bio prvi put da je prišao Maksimiru, dok je Nikola jednom već bio na pomoćnom terenu sa svojom nogometnom školom, ali nikad nisu bili toliko blizu svojim nogometnim idolima. Iako ih je dočekala gužva ispred svlačionica, odmah su mogli proći do svojih idola, pred koje nisu došli praznih ruku. Simpatična braća osvojila su srca reprezentativaca i stručnog stožera i, kaže izbornik, postali su među njima prave zvijezde.

Posjetili su trening hrvatske nogometne reprezentacije (Foto: Provjereno)
Posjetili su trening hrvatske nogometne reprezentacije (Foto: Provjereno) (Foto: provjereno)

„Komentirali su o kojim dečkima se radi. Bilo im je drago. Pitali su hoće li doći kako su se oni dogovorili da budu s nama, da vide kako mi živimo u reprezentaciji“, rekao je izbornik Dalić pred kamerama 'Provjerenog'.

Susret braće s nogometnim idolima (Foto: Provjereno)
Susret braće s nogometnim idolima (Foto: Provjereno) (Foto: provjereno)

Ponosni su i sretni kaj su vidjeli idole svoje - Rakitića i Modrića“, rekla je majka braće Vesna Hančić.

Dan iz snova braće Hančić (Foto: Provjereno)
Dan iz snova braće Hančić (Foto: Provjereno) (Foto: provjereno)

Je li izbornik Dalić poslušao neke od savjeta braće Hančić vidjet ćemo sutra u susretu Hrvatske i Azerbajdžana u izravnom prijenosu na Novoj TV, a cijelu priču Maruše Stamać gledatelji mogu vidjeti u četvrtak, nakon prijenosa utakmice, u 23 sata u emisiji 'Provjereno' na Novoj TV.

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr