Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osječki HDZ osuđuje Đapića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik osječkoga HDZ-a Dragan Kovačević osudio je najave predsjednika HSP-a i osječkoga gradonačelnika Ante Đapića da ta stranka neće poduprijeti državni proračun za iduću godinu, ustvrdivši da je Đapić tako ponovno stavio dnevnu politiku ispred prioriteta razvoja Osijeka.

Na konferenciji za novinare Kovačević je ocijenio da s takvim stajalištem HSP i Đapić ne podupiru ni ulaganja koja su tim proračunom predviđena u Osijeku, dodavši kako je HDZ "upozoravao da Osijek ne smije biti talac politike sukoba s Vladom".

Pročitajte i ovo Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Optužio je Đapića da se u "slučaju Glavaš" ponaša "politički
licemjerno i nekorektno", te da "preko sudbine toga čovjeka i njegove obitelji pokušava dobiti jeftine političke bodove", a "građanima Osijeka uzima šansu za razvoj".

"HDZ ne će dopustiti da se projekti za grad Osijek zbog takva
ponašanja gradskih vlasti dovedu u pitanje, pa ćemo se preko svojih saborskih zastupnika i dužnosnika u javnim sustavima i ministarstvima boriti da se provedu do kraja svi predviđeni projekti", poručio je Kovačević.

Objasnio je kako je, među ostalim, riječ o projektima dovršetka izgradnje zapadne osječke obilaznice, za što bi se iz državnoga proračuna za iduću godinu trebalo izdvojiti 130 milijuna kuna, početku gradnje južnoga traka južne osječke obilaznice, za što se iz proračuna očekuje 20 milijuna kuna. 

Jedan od projekata je i uređenje osam odlagališta u Osječko-baranjskoj županiji, od toga dva u Osijeku, za što bi Fond za za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost trebao izdvojiti 52 milijuna kuna.

Za provedbu tih projekata bitno je da gradska uprava pripremi
projektnu dokumentaciju i uspostavi određenu razinu komunikacije s Vladom, kako bi se ti projekti brže ostvarili, ustvrdio je Kovačević.

Komentirajući izmjene i dopune Zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave, o čemu bi Hrvatski sabor trebao glasovati sutra, Kovačević je kazao kako bi Osijek tim izmjenama trebao dobiti još 54 milijuna kuna, te pozvao gradsku vlast da taj novac "uloži u razvoj, a ne u podmirivanje gubitaka gradskih poduzeća".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene