Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječki Gradski odbor SDP-a na sinoćnjoj je sjednici odlučio da neće biti samo tehnička potpora HSP-u nego će ući u koaliciju s tom strankom te s HNS-om, HSU-om i Zelenima Hrvatska, izjavila je danas predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan.


Na taj način "preuzimamo i odgovornost za ostvarivanje predstojećih gradskih projekata i funkcioniranje vlasti u Osijeku", kazala je za Hinu Borzan. Dodala je kako je "najvažnije da se Gradsko vijeće što prije konstituira te da svaka stranka koja je preuzela vlast bude i odgovorna za projekte koje predloži".

Vezani članci NHR i HSP predstavili zajedničku listu za izbore za Europski parlament (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) - 2 Lista ''nepotrošenih ljudi'': NHR i HSP predstavili zajedničke kandidate za izbore za Europski parlament Bruna Esih, Zlatko hasanbegović i Karlo Starčević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Neovisni za Hrvatsku i HSP sklopili Sporazum o suradnji na euroizborima

S koalicijskim partnerima nismo se još dogovorili da li ćemo potpisati sporazum prije konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća ili na samoj sjednici, rekla je Borzan.

Na upit da li će ona biti dogradonačelnica rekla kako na Gradskom odboru SDP-a nisu raspravljali o funkcijama već o projektima koje će ta stranka predložiti Gradskom vijeću. Između ostalih to je izgradnja rekreacijskog centra u Retfali, nabavka osobnog računala svakom učeniku petog razreda osnovne škole u privatno vlasništvo i plaćanje interneta nadarenim učenicima.

Jučer je postignut dogovor HSP-a, koji je izborni pobjednik izvanrednih izbora koji su u Osijeku održani 9. ožujka s osvojenih devet vijećničkih mjesta, koalicije HNS-HSU-Zeleni Hrvatske (dva mandata) i SDP-a (tri mandata) oko konstituiranja gradske vlasti. Dogovoreno je da gradonačelnik bude Gordan Matković (HSP), dogradonačelnik Ivan Vrdoljak (HNS), te da drugo dogradonačelničko mjesto pripadne SDP-u, a predsjednik Gradskog vijeća prema tom bi dogovoru bio predsjednik HSP-a Anto Đapić.