Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: SDP u koaliciji s HSP-om, HNS-om, HSU-om i Zelenima Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki Gradski odbor SDP-a na sinoćnjoj je sjednici odlučio da neće biti samo tehnička potpora HSP-u nego će ući u koaliciju s tom strankom te s HNS-om, HSU-om i Zelenima Hrvatska, izjavila je danas predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan.

Na taj način "preuzimamo i odgovornost za ostvarivanje predstojećih gradskih projekata i funkcioniranje vlasti u Osijeku", kazala je za Hinu Borzan. Dodala je kako je "najvažnije da se Gradsko vijeće što prije konstituira te da svaka stranka koja je preuzela vlast bude i odgovorna za projekte koje predloži".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna očekuju 8 mandata Most predao izborne liste: "Vaš glas je kod nas siguran, znate da vas nećemo prevariti" Slika nije dostupna predali listu DIP-u Lista ''nepotrošenih ljudi'': NHR i HSP predstavili zajedničke kandidate za izbore za Europski parlament

S koalicijskim partnerima nismo se još dogovorili da li ćemo potpisati sporazum prije konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća ili na samoj sjednici, rekla je Borzan.

Na upit da li će ona biti dogradonačelnica rekla kako na Gradskom odboru SDP-a nisu raspravljali o funkcijama već o projektima koje će ta stranka predložiti Gradskom vijeću. Između ostalih to je izgradnja rekreacijskog centra u Retfali, nabavka osobnog računala svakom učeniku petog razreda osnovne škole u privatno vlasništvo i plaćanje interneta nadarenim učenicima.

Jučer je postignut dogovor HSP-a, koji je izborni pobjednik izvanrednih izbora koji su u Osijeku održani 9. ožujka s osvojenih devet vijećničkih mjesta, koalicije HNS-HSU-Zeleni Hrvatske (dva mandata) i SDP-a (tri mandata) oko konstituiranja gradske vlasti. Dogovoreno je da gradonačelnik bude Gordan Matković (HSP), dogradonačelnik Ivan Vrdoljak (HNS), te da drugo dogradonačelničko mjesto pripadne SDP-u, a predsjednik Gradskog vijeća prema tom bi dogovoru bio predsjednik HSP-a Anto Đapić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene