Hrvoje Marušić
Hrvoje Marušić Foto: Patrik Macek/PIXSELL

To što se, kažu, Predsjedništvo HSP-a oglušilo na zahtjeve splitsko-dalmatinske županijske organizacije da podnese ostavku nakon rezultata na parlamentarnim izborima, Hrvoje Marušić i još sedmero članova smatraju potpunom političkom neodgovornošću.


Potpredsjednik HSP-a i predsjednik splitske podružnice te stranke Hrvoje Marušić, zajedno je s još sedam članova istupio iz stranke zbog nezadovoljstva što Predsjedništvo nije podnijelo ostavku nakon rezultata na parlamentarnim izborima, koje su ocijenili debaklom.

Vezani članci Splitska riva Mladi Splićanin uplakanoj baki koja je izgubila novac platio račune: "Užasni kišni dan i ova nesretna godina, a baš me obradovalo srce mladića" Pištolj, ilustracija Pucnjava u Splitu: Napadač ušao u stan i otvorio vatru, jedna osoba ozlijeđena

To što se, kažu, Predsjedništvo HSP-a oglušilo na zahtjeve splitsko-dalmatinske županijske organizacije da podnese ostavku, smatraju potpunom političkom neodgovornošću.

"Kao izraz moralne odgovornosti i nemogućnosti bilo kakve suradnje s vodstvom stranke podnosimo neopozive ostavke na sve funkcije te istupamo iz članstva HSP-a," stoji u priopćenju u ponedjeljak navečer kojeg je potpisao Marušić i još sedam splitskih HSP-ovaca.

Ističu kako će nastaviti svoj političko djelovanje na razini Grada Splita kao "neovisna politička platforma".

HSP pod vodstvom Karla Starčevića i njegovih najbližih suradnika Ivice Granića, Zvonka Čapka i Nikice Augustinovića doživio je, navode, potpuni debakl na nedavnim parlamentarnim izborima.

Kažu da je od 15.000 članova HSP-a na državnoj razini, samo 7.500 dalo glas na ovim parlamentarnim izborima koaliciji Neovisni za Hrvatsku – HSP – Generacija obnove, "što dokazuje da ni članstvo HSP-a, a kamoli simpatizeri i glasači uopće ne podržavaju rad ovog vodstva HSP-a".

Njihov zahtjev za ostavkom Predsjedništva HSP-a zbog poražavajućih izbornih rezultata predočen je na sjednici Predsjedništva HSP-a prošle subote u Zagrebu.

"Na sjednici Predsjedništva Karlo Starčević oštro se suprotstavio bilo kakvoj pomisli o ostavci Predsjedništva i njega samoga te čak napomenuo kako članovi ne razumiju svoje Predsjedništvo i kako bi članstvo trebalo preispitati svoje stavove prema politici koju vodi HSP," navodi se u zajedničkom priopćenju splitskih HSP-ovaca.