Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Orepić:

''Policija je izvijestila premijera o problemima na granici, tu odluku moraju mijenjati u EU''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić rekao je u subotu u Konavlima da je policija izvijestila premijera Andreja Plenkovića o problemima na granicama zbog strožeg nadzora te kako ovu odluku, koja opterećuje kako granice, tako i pogranična područja, trebaju promijeniti odgovorni ljudi Europske unije.

Odgovarajući na novinarski upit o tome kako se policija sprema za predstojeće uskrsne blagdane s obzirom na pojačan nadzor na granicama, Orepić je istaknuo kako je stroži nadzor direktiva EU.

Pročitajte i ovo Prometna policija, ilustracija Gužve Nesreće na autocestama: Na A3 i A4 vozi se uz ograničenja Ilustracija Globalni fenomen Šef Frontexa: "Nemoguće je zaustaviti migraciju"

''Ovo je nametnuta obaveza od strane Europskog parlamenta i moramo to provoditi. Ali iznimno su zabrinjavajuća izvješća s granice. Policija je već reagirala i izvijestila premijera koji već radi po tom pitanju. Pokušavamo ovo iskomunicirati s onima koji su donijeli ovakve odluke da bi se promijenilo stanje'', rekao je Orepić.

Upitan na koji način promijeniti stanje prije uskrsnih blagdana, Orepić je samo ponovio kako ''možemo biti odgovorna članica EU''.

''Možemo biti odgovorna članica Europske unije i iskomunicirati sve s odgovornim ljudima i potaknuti promjenu ove odluke koja operećuje ne samo granične prijelaze nego i cijelo pogranično područje kada je u pitanju promet'', istaknuo je on.

Sustavne granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze na svim granicama Europske unije, uključujući i nad građanima EU, na snazi je od jučer, 7. travnja. Pooštrene kontrole uvedene zbog sigurnosnih razloga i pojačane prijetnje terorizma i drugih kriminalnih aktivnosti, već su jučer izazvale višesatna čekanja na hrvatskim graničnim prijelazima i duge kolone vozila.

Inače, ministar Vlaho Orepić i Mostov kandidat za župana dubrovačko-neretvanskog Nikola Grmoja u Konavlima su došli dati potporu Nezavisnoj listi Konavle. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene