Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karlovački liječnici prozvani zbog smrti putnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski mediji prozivaju karlovačke liječnike za smrt 61-godišnje Zdravke Nedeljković iz Niša, koja je ozlijeđena u prometnoj nesreći autobusa kod Karlovca.

Zdravka je umrla u niškoj bolnici, a tabloid Kurir piše kako je 'umrla u niškoj bolnici zbog propusta hrvatskih liječnika koji nisu dijagnosticirali prijelom ključne kosti i naprsnuće slezene'.

Pročitajte i ovo ZET-ov autobus Incident u Sesvetama Prijetio vozaču ZET-a i pogodio ga bocom: Sve je počelo zbog gužve u prometu Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu

Kurir navodi kako su liječnici u karlovačkoj bolnici otpustili Zdravku s dijagnozom višestrukog prijeloma rebara, a propustili su dijagnosticirati ostale ozljede koje su izazvale obilno krvarenje u trbušnoj šupljini, zbog čega je, kako tvrdi srbijanski tabloid, žena preminula tijekom operacije u niškoj bolnici.

Zanimljivo je da su Zdravku nakon otpuštanja iz karlovačke bolnice otpustili i nakon pregleda u niškoj bolnici. 

Kći preminule, Izolda Anđelković, tvrdi kako je majku nakon povratka u Niš odmah odvela u bolnicu iz koje su je pustili s jako sličnom dijagnozom, te i za postupak tamošnjih liječnika proziva karlovačke jer nisu u otpusnom pismu naveli, tvrdi Izolda, cjelovitu dijagnozu. 

Navodi kako ništa nije sumnjala, ali je njezinoj majci sutradan pozlilo tu noć njezinoj majci pozlilo pa su pozvali Hitnu pomoć. 

'Uporno se žalila na bolove u trbuhu, što smo pripisivali grčevima, jer nekoliko dana nije imala stolicu. Trbuh joj je sve više oticao, bolovi su bili sve jači, pa smo pozvali Hitnu pomoć. Njihova ekipa joj je dala lijek protiv bolova i upozorila nas da pratimo njezino stanje. Oko 21 sat joj je pozlilo, otišli smo u bolnicu gde je operirana, ali je preminula oko dva ujutro' kaže Izloda Anđelković.

Znači, težinu Zdravkina stanja nisu utvrdili niti niški liječnici, koji su Zdravku odmah nakon pregleda otpustili iz bolnice, pa ni ekipa Hitne pomoći koja je u bolnicu nije niti odvezla. 

Uz karlovačku bolnicu Kurir proziva i srbijanske vlasti koje nisu osigurale prijevoz ozlijeđenima.

Karlovačka bolnica tvrdi da je pacijentica puštena u dobrom općem stanju

Šef karlovačkog Traumatološkog odjela kirurg Zlatko Grbačić izjavio je da je pacijentica u ponedjeljak otpuštena u dobrom općem stanju, da joj je pruženo sve što je trebalo, da je sve snimljeno, napisano i verificirano, te da nema "straha od tužbe".

Dr. Grbačić rekao je da je od prijema do otpuštanja
pacijentica Zdravka Nedeljković imala uredan tlak, puls, mekan trbuh i uredne parametre krvne slike, što isključuje i čir i puknuće slezene.

Da je tomu tako pokazali su i prvi pregledi liječnika u Nišu dan
kasnije, u utorak, nakon kojih je vraćena kući. 

Što se događalo nakon toga, više nije naša stvar, rekao je dodajući kako pacijenticu pamte kako ljubaznu i zahvalnu, te čitavo vrijeme potpuno stabilnu.

Rekao je kako je točno da u dokumentaciji nije upisana fraktura ključne kosti, već njezino iščašenje na prsnoj kosti, ali da je pacijentica iz bolnice otišla s imobilizacijom ključne kosti, tako da ni taj detalj ni eventualan različit broj puknutih ili napuknutih rebara nije ni u kakvoj vezi sa smrću pacijentice u Nišu, rekao je. 

Što se prijevoza tiče, Grbačić se prisjeća da je obitelj požurivala otpust jer je pred njima bio dalek put, a željeli su pacijenticu prevesti kući na liječenje. 

Dodao je kako su rekli da su stigli komfornim automobilom VW "sharanom" da se ne bi previše truckala.

Na zahtjev obitelji, a s obzirom na poboljšano zdravstveno stanje, ocijenili smo da je sposobna za put. 

Da nismo tako procijenili, ne bismo otpustili Zdravku Nedeljković, rekao je dr. Grbačić.

Ravnateljica karlovačke Opće bolnice dr. Gordana Pavan izjavila je da su liječnici danas detaljno pregledali dokumentaciju otpuštene pacijentice Nedeljković i da "bolnica stoji iza svojih dijagnostičkih postupaka i dijagnoze", te da "ništa, pa ni jedna od više obavljenih i dokumentiranih krvnih pretraga, nije upućivala na unutarnje krvarenje".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene