Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje

Oprez vozači: Proljeće izmamilo motoriste na asfalt!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi dan proljeća mnogi su iskoristili za boravak u prirodi, a s lijepim vremenom počela je i sezona vožnje motociklima, dok su podaci o stradavanju su porazni.

U prošloj godini gotovo svaka peta osoba poginula u prometu bila je motociklist. Saša Sedmak jedva je dočekao da dođu topliji dani da obuče motorističku jaknu i sjedne na svog ljubimca. Ali prije paljenja treba dobro provjeriti ispravnost motora, stanje guma i na početku smanjiti na gasu dok se ne vratite u punu vozačku formu. 'Napokon da je zatoplilo da možemo izaći malo van na cestu i zabavit se malo', kaže Saša.

Pročitajte i ovo Kružni tok u Koprivnici stoje i stari znakovi VIDEO Nije svima sjeo novi kružni tok, vozači su zbunjeni: Čak voze i preko njega Ilustracija Prometne gužve Kamioni u koloni čekaju pred ulazom u Sloveniju

'Koristimo ovo razdoblje u godini kao i svake godine, da još jednom apeliramo, motoristi budite jako oprezni, ceste nisu u idealnom stanju asfalt je još uvijek hladan', poručuje Vitomir Lučić, organizator akcije moto darivanja. Tijekom zimske stanke vozači automobila zaborave na motoriste u prometu, što često uzrokuje prometne nezgode, zato pripazite, jer motori su opet na cestama. Niti prošle godine cesta nije štedjela motoriste: 14 ih je poginulo, 178 teško ozlijeđeno, a sudjelovali su u čak 866 prometnih nesreća.

Bez zaštite lima najugroženiji su u prometu. Rizik je svako pretjecanje i zato vozači automobila trebaju posebno paziti na motore i mopede u prometu. 'Ako automobili ne daju pravodobno pokazivač smjera, ili ako oduzmu prednost, ako ne vode računa da se motorist može naći u mrtvom kutu za to savjetujem svim vozačima da budu posebno oprezni i da paze na motocikliste', ističe Željko Marušić, prometni stručnjak. Najveći problem još uvijek je prebrza vožnja motorista za koje kažu da su uvijek u prekršaju. Policija poručuje da će ove godine nadzor motora i mopeda biti prioritet.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene