Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijedi oporavak

Operacija djeteta kojeg je ugrizao pas prošla dobro: "Ovakve rane nisu česte"

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić razgovarala je s kirurginjom o operaciji djeteta kojeg je u Sesvetama ugrizao pas. Operacija je prošla dobro. "Radilo se o ozljedama gornje usne i desne strane obraza. Operacija je prošla dobro", izjavila je kirurginja Koraljka Hat.

Operacija dijeteta kojeg je ugrizao pas je završena, a kirurginja koja je radila na tom slučaju, Koraljka Hat, opisala je kako je prošla operacija.

"Dijete se razbudilo. Radilo se o ozljedama mekih tkiva, gornje usne i desne strane obraza. Operacija je prošla dobro, u skladu s očekivanjima, nešto malo duže zapravo. Ozljede su bili nešto malo kompleksnije nego se činilo na prvu jer je nedostajao jedan komadić tkiva gornje usne tako da smo morali napraviti jednu malu rekonstrukciju, ali dječak je sada dobro i očekujemo da bude dobro i nadalje."

Pročitajte i ovo Porez, ilustracija - 3 porezna reforma Zagreb će od iduće godine imati najviši porez na plaće u državi: "Najave Vlade o rasterećenju zapravo ne stoje"

"Sam ovaj akutni oporavak će trajati jedno tjedan dana dok se ne budu vadili konci, ali iza toga slijedi nekoliko mjeseci njege ožiljaka kako bi dobili optimalan rezultat", opisala je Hat.

Dodala je i kako će ožiljci sigurno ostati i biti vidljivi. "Dijete ne bi trebalo imati problema s govorom jer strukture koje sudjeluju u govoru, osim usne, su intaktne, ali naravno u početku će ga boljeti. Imat će problema s prehranom, to je jasno, a s govorom možda zbog same boli prvih nekoliko dana. Nakon toga bi sve trebalo biti u redu."

Pročitajte i ovo Mario Banožić Brzo stigao odgovor Banožić pravomoćno kažnjen: Bio je u sukobu interesa kad si je dodijelio najveći stan u Zagrebu - poznato i koliku je kaznu dobio

"Još vam ne mogu reći kako je dijete reagiralo kad se probudilo, to je još vrlo rana faza. Ovakve rane od ugriza pasa nisu jako česte, bar kod ovako male djece možda imamo par slučajeva godišnje."

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene