Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raj za natalitet

Općina nudi 16 tisuća kuna pomoći obiteljima s petero i više djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok većina lokalnih samouprava u vrijeme recesije pokušava štedjeti, načelnik Poličnika u zadarskom zaleđu dodatno je opteretio općinski proračun. No ne da bi si kupio novi automobil, već da bi pomogao svojim sumještanima. Općinsko je vijeće donijelo odluku da će roditelje za peto i svako sljedeće novorođenče nagraditi s čak 16 tisuća kuna.

Smijeha i veselja u velikoj obitelji Strika nikad ne nedostaje. Iako žive od samo jedne plaće, roditelji Luke, Marije, Josipa, Davida, Antonele i Danijela neće štedjeti na blagdanskoj gozbi. 'Svake godine imamo Uskrs, nikad nismo oskudijevali što se tiče blagdana. Ali ostalim danima moramo štedjeti', kaže majka Vesna.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Nestala Danka Ilić Neizreciva tuga FOTO Dankini roditelji u Boru zapalili svijeću: Otac u suzama poljubio pa ostavio plišanog bijelog medvjedića

Krpanje kućnog budžeta iz mjeseca u mjesec postalo je pravo umijeće i za mnogo manje obitelji. U zadarskoj nadbiskupiji još od '96. postoji zajednica obitelji s četvero i više djece. Od samog osnutka njihov smisao bilo je zajedništvo, što je postalo još važnije u ovim teškim vremenima kada su plaće sve manje, roditelji ostaju bez posla, a gladna usta sve je teže prehraniti. Nažalost, uglavnom se mogu osloniti samo na međusobnu podršku i pomoć crkve.

No ne i u zadarskoj općini Poličnik. Ovdje su znaju koliko roditeljima znači i najmanja pomoć. 'Našli smo načina i sredstva da se odreknemo nekih projekata u korist tih ljudi. Tako da smo roditeljima koji imaju jedno dijete dali 3 tisuće kuna, roditelj koji ima dvoje djece dobili su 4 tisuće kuna, oni s troje djece 7 tisuća kuna, oni s četvoro 11 tisuća kuna i roditeljima koji imaju 5 i više djece 16 tisuća kuna', objašnjava Davor Lončar, načelnik općine Poličnik

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene