Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doveli ih specijalci

FOTO Duge cijevi na ulicama Zagreba: Krijumčari kokaina dovedeni na sud

Aktualno Galerija Narko bos pred Županijskim sudom - 1 Narko bos pred Županijskim sudom - 1 Foto: DNEVNIK.hr Narko bos pred Županijskim sudom - 2 Narko bos pred Županijskim sudom - 2 Foto: DNEVNIK.hr Narko bos pred Županijskim sudom - 3 Narko bos pred Županijskim sudom - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Narko bos pred Županijskim sudom - 4 Galerija 1/4 >>
Na zagrebački Županijski sud iz istražnog zatvora prepraćeni su Petar Ćosić Šarac i drugi osumnjičeni za nabavu, krijumčarenje i preprodaju više od tone kokaina iz Južne Amerike.

Pod jakim mjerama sigurnosti uz pratnju specijalne policije, antiterorističke jedinice Lučko s oklopnim vozilom Gurkom na zagrebački Županijski sud iz istražnog zatvora prepraćeni su Petar Ćosić Šarac i drugi osumnjičeni za nabavu, krijumčarenje i preprodaju više od tone kokaina iz Južne Amerike, preprodaju oružja, ali i organiziranje ubojstva u Ekvadoru.

Ćosić koji se smatra desnom rukom crnogorskog narko bosa Darka Šarića i ostali, dovedeni su zbog odlučivanja o optužnici, no odluka nije donesena, sjednica se nastavlja krajem siječnja. Obrana okrivljenih osporava zakonitost dokaza pribavljenih putem kriptirane komunikacije na aplikaciji SKY.

Pročitajte i ovo Ilustracija nova prijetnja Opasan virus ubrzano se širi, stižu ozbiljna upozorenja na novu epidemiju: "Rizik je velik za cijeli svijet"

"Ovdje se radi o jednom vrlo bitnom pravnom pitanju ne samo za optuženike u ovoj stvari već i za građane. Ključno je pitanje da li se može ograničen broj ljudi nadzirati bez ikakvog pravnog osnova i kasnije naravno strojnom identifikacijom teksta analizirati da li netko od njih nešto radi protuzakonito", rekao je Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik optuženika.

"Sa strane USKOK-a kao i svih drugih državnih odvjetništva i tužiteljstava u drugim zemljama kako u EU i izvan EU stav je unison, dakle radi se o zakonitim dokazima i dokazima na kojima temeljimo svoje optuženje", rekla je Željka Panza Ostrogonac, zamjenica ravnateljice USKOK-a
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene