Olujno nevrijeme poharalo je u četvrtak dobar dio Hrvatske, a jak vjetar rušio je stabla i dizao krovove kuća.


U olujnom nevremenu koje je poharalo više krajeva Hrvatske prouzročena je i ozbiljna materijalna šteta. Snažan vjetar obarao je stabla i dizao krovove s kuća. 

Vezani članci Sve češće promjene vremena - 3 Zbraja se šteta od nevremena koje je poharalo Hrvatsku, meteorolog Čačić: "Srednja razina mora ubrzano raste" Ribe plivaju ulicama Murtera VIDEO Nevjerojatni prizori: Jata riba na ulicama našeg otočnog mjestašca!

Državna uprava za zaštitu i spašavanje objavila je sažetak u kojem se vidi razorna snaga nevremena. 

Zagreb i okolicu nevrijeme je pogodilo nešto iza 19 sati, a centar 112 zaprimio je više poziva građana koji su upozoravali na stabla na prometnicama, štete na krovovima kuća, prekide električnih i telefonskih vodova.

Najviše poziva stiglo je sa zaprešićkog i zagrebačkog područja. U blizini Krašograda udar groma zapalio je livadu uslijed čega je izgorjelo 3500 četvornih metara trave. 

U isto vrijeme karlovačka je služba zaprimila oko 150 poziva građana s dojavama o posljedicama nevremena. Između ostalog, oštećena su dva krova, srušeni su stupovi s električnim vodovima. Zbog pada dijelova krovova oštećeno je nekoliko vozila u Ilovcu. 

Krovovi kuća letjeli su i u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje je nevrijeme također obaralo stabla, a neka od njih pala su na električne kablove i automobile. 

Nešto poslije 20 sati nevrijeme je zahvatilo i područje Međimurske županije gdje je vjetar u Čakovcu odnio krovove s dvije kuće, a dijelovi okolnih mjesta ostali su bez električne energije. 

U Varaždinu je zaprimljeno tridesetak poziva zbog šteta koje je prouzročilo olujno nevrijeme praćeno jakom grmljavinom, tučom i kišom. I tamo je vjetar odnio krovove s dvije kuće, a grom je udario u tri objekta.

U Koprivničko-križevačkoj županiji jedna je žena ozlijeđena uslijed odlomljenog drveta. 

Istru je nevrijeme zahvatilo još oko 16 sati. U Puli je stablo palo na automobil, a nadležne službe zaprimile su šest poziva za spašavanje u moru i sve su osobe uspješno spašene

Spašena je i jedna veslačica kajaka kod Punta na Krku, a ispred uvale Negrid potopljena je barka u kojoj nije bilo ljudi. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju