Marihuana, ilustracija (Foto: Davor Javorović/Pixsell)
Marihuana, ilustracija (Foto: Davor Javorović/Pixsell)

Završeno je opsežno kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim državljaninom Hrvatske i 33-godišnjim državljaninom Crne Gore zbog sumnje u krijumčarenje veće količine raznih droga. U sklopu istrage pronađeno je i zaplijenjeno 76 paketa marihuane, čija ukupna težina iznosi gotovo 500 kilograma!


Tijekom istraživanja pretražena su dva skladišna prostora i jedno teretno vozilo s priključnim vozilom. Tom je prilikom pronađeno 76 paketa s drogom. 

Vezani članci Policijski pas Aria (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic) Veliki uspjeh policijskog psa Aria: Nanjušila više od kilograma heroina i manje količine kokaina i marihuane Pronađen šator za uzgoj indijske konoplje (PU zagrebačka) - 1 U Zagrebu pao diler: Policija ga zaustavila zbog nadzora prometa, on u automobilu imao marihuanu i speed

Paketi su sadržavali marihuanu ukupne težine od 488,168 kilograma, 2 paketa s kemijskom drogom amfetamin ukupne količine od 2,436 kilograma, 4 digitalne vagice, 5 mobilnih uređaja te iznos od 50.000 kuna.

Također je tijekom kriminalističkog istraživanja od jednog od počinitelja oduzeto teretno vozilo s priključnim vozilom (s naknadno izrađenim preinakama poluprikolice u kojima se poradi krijumčarenja sakrivala spomenuta droga marihuana i kemijska droga amfetamin).

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, hrvatski i crnogorski državljanin predani su pritvorskim nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priopćili su iz PU varaždinske.