Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provodi se istraga

Ispitan vozač kamiona (27) koji je usmrtio djevojčicu: DORH objavio odluku

Prometna nesreća u Dugom Selu - 1
Prometna nesreća u Dugom Selu - 1 Foto: Dnevnik Nove TV
DORH je objavio kako je donio odluku o provođenju istrage protiv vozača te mu je određena mjera opreza privremenog oduzimanja dozvole.

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu u srijedu je ispitalo 27-godišnjeg vozača kamiona zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika.

DORH navodi kako postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 27-godišnjak u utorak oko 12 sati u Dugom Selu, upravljajući teretnim automobilom južnom kolničkom trakom ulice Prvi savski odvojak u smjeru istoka, skrenuo udesno u smjeru jugoistoka na kolnik Rugvičke ulice, a potom u desno u smjeru jugozapada prema kolniku ulice Drugi savski odvojak, prije čega se propustio uvjeriti može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Pročitajte i ovo Nesreća u Dugom Selu - 3 Grad i županija odriču se odgovornosti Nakon strašne tragedije građani bijesni, prikupljaju potpise za peticiju: "Gradonačelnik nema snage izaći pred kameru, po Facebooku piše gluposti"

Osnovano se sumnja da je tijekom skretanja desnim kotačima zahvatio djevojčicu koja je prelazila kolnik ulice Drugi savski odvojak u smjeru jugoistoka dolazeći mu s desne strane, uslijed čega je zadobila teške tjelesne ozljede od kojih je preminula.

Okrivljeniku je rješenjem određena mjera opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom koja mu je privremeno oduzeta uz potvrdu.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Dugom Selu - 2 Objavljeni detalji nesreće Tko je odgovoran za prometnicu na kojoj je stradala djevojčica? Iz županije poručili: "Pod ingerencijom je Dugog Sela"

U Dugom Selu jučer je proglašen dan žalosti zbog pogibije djevojčice, a politika prebacuje odgovornost - Grad Dugo Selo na Županiju i obratno. Građane koji su nebrojeno puta upozoravali koliko je ta cesta opasna nitko nije slušao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene