Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dostavljena im snimka

Odvjetnička komora uskoro odlučuje hoće li pokrenuti postupak protiv odvjetnika koji se umalo potukao u Skupštini

Sukob Karačića i Tomaševića u Skupštini (Foto: Vijesti Nove TV u 14)
Sukob Karačića i Tomaševića u Skupštini (Foto: Vijesti Nove TV u 14) Foto: Vijesti Nove TV u 14
Disciplinsko tužiteljstvo Hrvatske odvjetničke komore (HOK) uskoro će odlučiti hoće li pokrenuti disciplinski postupak protiv odvjetnika i vijećnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Davorina Karačića, koji je, prema objavljenim snimkama, verbalno napao zastupnika platforme Zagreb je naš Tomislav Tomaševića.

„Disciplinsko tužiteljstvo HOK je pokrenulo izvide te će odlučiti o daljnjem postupanju“, kratko je Hini odgovorio HOK-ov ured za odnose s javnošću. Neslužbeno se doznaje da je HOK-u dostavljena snimka spornog događaja te da će nakon što bude pregledana odlučiti o pokretanju disciplinskog postupka.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević najava Tomaševića "Do kraja iduće godine na zagrebačkim krovovima 100 solarnih elektrana" Tomislav Tomašević puno planova i obećanja Tomašević: Izgradit ćemo solarne elektrane na 52 zgrade u iduće dvije godine

Disciplinsko tužiteljstvo, čiji je djelokrug rada određen Statutom Komore, među ostalim, pokreće disciplinske postupke za teže povrede dužnosti i ugleda odvjetništva, podiže optužnice za teže povrede dužnosti i ugleda odvjetništva te zastupa optužbu pred Disciplinskim sudom.

Postupak može pokrenuti po službenoj dužnosti ili nečijoj prijavi, a ako utvrdi da je riječ o težoj povredi dužnosti i ugleda odvjetništva, podiže optužnicu.

U disciplinskom postupku odvjetnik može biti kažnjen ukorom, novčanom kaznom, privremenim gubitkom prava na obavljanje odvjetništva, a najteža mjera koju može izreći Disciplinski sud jest trajni gubitak prava na obavljanje odvjetništva.

Verbalni napad Karačića na Tomaškovića zabilježen je kamerama u ponedjeljak u Gradskoj skupštini, a povod je navodno bila rasprava o Dinamu.

„Klošaru mali, pljunut ću ti u facu! … Hoćemo otići negdje ispod Domovinskog mosta, sami, je l' hoćeš? Hoćemo? Je l' hoćeš? Možeš i frenda povesti slobodno sa sobom, možeš i dva. Klošaru mali. Usta operi svaki put prije nego izgovoriš riječ Dinamo i Davorin Karačić, jesi čuo. Kad nekoga optužuješ za političku korupciju onda reci što je bilo. Bijedniče mali. Kad hoćeš i gdje hoćeš“, zaprijetio je Karačić Tomaševiću. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene