Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez incidenata

PORUKA IZ ZAGREBA 'Ovo je najveći politički prosvjed u Hrvatskoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pratnji i osiguranju policije je oko 1500 sudionika.

Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji - Zagreb Pridea 2015. pod sloganom "Glasnije i hrabrije: Antifašizam - bez kompromisa!“ danas oko 16 sati krenula je s Trga Marka Marulića središtem grada prema parku Ribnjak, a u pratnji i osiguranju policije je oko 1500 sudionika.

Pročitajte i ovo Zagreb Pride 2023. Objavila policija Zagreb Pride ipak nije prošao sasvim mirno: Privedeno 14 osoba, od kojih 10 maloljetnika Održan Split Pride 2023. - 4 Sve je prošlo mirno U gradu na četiri rijeke održana prva povorka ponosa, Pride i u Splitu: "Mi imamo europske zakone, ali ne usađujemo ljudima europske vrijednosti"

Organizatori navode da Prideom žele pokazati nezadovoljstvo i zabrinutost smjerom u kojem Hrvatska i njeno društvo idu. Sudionici povorke nose parole "Bilo kuda lezbijske svuda", "Svi smo mi homo", " 'Ko TITO grize obraze"

Sudionicima Zagreb Pridea u znak podrške pridružili su se i predsjednica ORaH-a Mirela Holy, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Bojan Glavašević, te saborski zastupnici HNS-a Sonja Konig, Igor Kolman i Boris Blažeković.

Moskva: Policija prekinula mirno okupljanje aktivista gay zajednice

LGBTIQ (Lezbijke, Gejevi, Biseksualci, Transrodne, Interseksualne i Queer osobe) osobe žele istaknuti nezadovoljstvo i zabrinutost političkom situacijom pa ove godine povorku posvećuju građanima Hrvatske, kažu organizatori.

"Ne želimo mirno stajati i šutke gledati kako se u javnosti promovira isključivost, šovinizam, jednoumlje, nasilje, ustašovanje i fašizam", stoji u proglasu organizatora Zagreb Pride 2015. uz poruku da je Povorka ponosa "najveći politički prosvjed u Hrvatskoj".

"Dok postoje oni koji neumorno zazivaju ratove, postojat ćemo i mi da se borimo za društvo mira, suživota i solidarnosti. Moramo zaustaviti daljnje političko, ekonomsko i moralno razaranje društva. Odgovor radikalizaciji i mržnji mora biti zajednički glas široke i ujedinjene progresivne fronte", poručili su iz odbora Zagreb Pridea.

Povorka ponosa u Osijeku: Među sudionicima i ministar Ivan Vrdoljak

Potporu Zagreb Prideu u petak je dala i Radnička Fronta koja je pozvala članove i simpatizere da se pridruže povorci. Povorka ponosa LGBTIQ je s Marulićevog trga krenula središnjim zagrebačkim ulicama do parka Ribnjak gdje će se održati prigodni program, koji će završiti koncertom Nipplepeoplea.

Završna zabava "Pride Partycipacija" održat će se u klubu Močvara i pogonu Jedinstvo. Kako bi javno okupljanje proteklo mirno i bez izgreda, policija je pozvala i na dostojanstveno ponašanje, upozorivši da se cijela povorka snima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene