Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije stigao odgovor Hrvatske

Odgođen trojni sastanak Jandroković-Žbogar-Rehn

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sastanak europskog povjerenika za proširenja Ollija Rehna s ministrima vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Gordanom Jandrokovićem i Samuelom Žbogarom, koji se trebao održati danas, odgođen je jer u Komisiju još nije stigao odgovor Hrvatske na posljednji Rehnov prijedlog, potvrđeno je u srijedu u uredu povjerenika Rehna.

Povjerenik Rehn mogao bi se umjesto toga sastati s Trojkom EU-a, odnosno ministrima vanjskih poslova Francuske, Češke i Švedske, ali zasad još nema službene potvrde tog susreta, dodali su izvori u povjerenikovom uredu. Zasad se ne zna kada će se održati novi krug pregovora. Slovensko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je u utorak da je Slovenija poslala svoj odgovor Europskoj komisiji. U srijedu se trebao održati novi krug pregovora povjerenika Rehna s dvojicom ministara o okviru unutar kojega bi djelovala stručna skupina za rješenje hrvatsko-slovenskog graničnog spora i pitanja nastavka hrvatskih pristupnih pregovora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog požara predaja u utorak Žbogar najavio, ali nije predao odgovor na Rehnov prijedlog Slika nije dostupna 'Na potezu je Rehn' Žbogar upoznao Rehna sa slovenskim odgovorom

>> 'Ako odbijemo Rehnov prijedlog završit ćemo kao Turska i vratiti se u devedesete'

'Imamo povjerenje u Rehnovo posredništvo'

Što se tiče uključivanja Trojke EU, češki ministar vanjskih poslova Karel Scwarzenberg izjavio je u subotu da je i češko predsjedništvo spremno uključiti se u posredništvo ako to zatraži povjerenik Rehn. 'Imamo puno povjerenje u povjerenika Rehna i njegovo posredništvo. To znači da njemu prepuštamo hoće li nas zamoliti da se uključimo i ako to učini mi ćemo se odazvati', odgovorio je Schwarzenberg na pitanje o mogućnosti uključivanje Trojke EU-a, koja se sastoji od prethodnog, sadašnjeg i budućeg predsjedništva, u pregovore koje Rehn vodi s Hrvatskom i Slovenijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene