Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Najbitnije da se isplate plaće''

Radnici Trećeg maja odluku o odgodi stečaja dočekali u škveru: ''Čekamo, ne znamo što čekamo. Nadamo se da će nešto biti''

Radnik Trećeg Maja Todor Kovačević (Foto: Dnevnik.hr)
Radnik Trećeg Maja Todor Kovačević (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Radnik Trećeg Maja Todor Kovačević (Foto: Dnevnik.hr) Radnik Trećeg Maja Todor Kovačević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Brodogradilište 3. Maj (Foto: Dnevnik.hr) Brodogradilište 3. Maj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Brod u brodogradilištu 3. Maj (Foto: Dnevnik.hr) Brod u brodogradilištu 3. Maj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Katarina Jusić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Vlada je spremna izdati državna jamstva za deblokadu računa Trećeg maja. Danas je bilo održano i ročište na kojem je odgođena odluka o stečaju.

Spremnost Vlade da se uključi u proces deblokade računa brodogradilišta jedan je od glavnih razloga osme odgode stečaja za Treći maj. Novo ročište sutkinja Ljiljana Ugrin zakazala je za 26. rujna i do tada dala vremena Vladi da dogovori modele najprije deblokade računa, ali što je važnije da se pronađe neki model za isplatu bar dijela plaća radnicima riječkog škvera.

Istaknula je kako se nada da do ročišta zakazanog za kraj rujna neće ni doći što bi značilo da bi se svi ovi problemi riješili kroz malo više od mjesec dana. Ova odluka posebno je razveselila radnike koji su vijest dočekali u škveru.

''Čekamo, ne znamo što čekamo. Nadamo se da će nešto biti. Mogućnosti je masu. Samo je pitanje želi li netko napraviti nešto od ovoga. Mi smo tu i siguran sam da možemo'', rekao je Todor Kovačević iz Trećeg maja.

Pročitajte i ovo 3. Maj (Foto: Dnevnik.hr) Sjednica prije ljetne stanke Vlada spašava 3. maj, ročište o stečaju odgođeno za rujan: "Za razliku od Uljanika, nisu prezaduženi i postoji interes za gradnju novih brodova"

''Najbitnije je da se isplate plaće i ljudi će imati motiva za raditi i za sve ostalo'', rekao je Amir Jakupović iz Trećem maja.

''Ljudima je više kraj. Sve moguće rezerve su iscrpili i svi su to podnosili i nadam se da je premijer bez fige u džepu, da će dati neku pomoć'', kaže Mile Tuta iz Trećeg maja.

Sve nade radnici polažu u Vladu. Kažu oni su sve od sebe dali. Naime, radnička potraživanja iznose nešto manje od 40 milijuna kuna, a krajem kolovoza što je i rok ministarstvima da vladi predaju analize navršit će se i godina dana od kada su započeli pa može slobodno tako reći kontinuirani štrajkovi u Trećem maju ali i Uljaniku koji je već otišao u stečaj.

Pročitajte i ovo Brodogradilište 3. maj (Foto: Dnevnik.hr) Novo ročište u srpnju Još jedna prilika za riječki škver: Trgovački sud u Rijeci ponovno odgodio stečaj brodogradilišta 3. maj

Svi se sada nadaju, s obzirom na ohrabrujuće vijesti s Markova trga da tim putem neće krenuti i riječko brodogradilište i da će se brodovi na navozima koji su u visokoj fazi gotovosti uskoro završiti.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene