Ubojstvo u Trogiru (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Ubojstvo u Trogiru (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Hladnokrvno umorstvo svima omiljene liječnice iz Splita Asje Tukić šokiralo je Dalmaciju. Policija je za ubojstvo osumnjičila njezina supruga Željka, a sada na površinu izlaze i novi detalji tog mučnog zločina.


Osim iskaza svjedoka i snimki nadzornih kamera koje navodno pokazuju da je Tukić u vrijeme počinjenja djela bio u Trogiru, a ne u apartmanu u Slatinama kao što je tvrdio u svojoj obrani, postoji još nekoliko činjenica koje ga, izgleda, povezuju s ubojstvom iako se čeka konačna potvrda kriminalističkih vještaka kojima su ti predmeti poslani na obradu, piše Slobodna Dalmacija.

Vezani članci Hrvoje Krešić, novinar Nove TV Javnost u šoku - kako su mogli dobiti samo devet godina zatvora? "Državno odvjetništvo izmijenilo je prvotnu kvalifikaciju" Ilustracija Policija na nogama, ubijena peteročlana obitelj u svom domu: Među mrtvima i djeca

Policija je u pretrazi apartmana u Slatinama koji je bio vlasništvo pokojne liječnice, a koji je dala na korištenje svom bivšem suprugu, pronašla kratke hlače na kojima su uočene mrlje koje nalikuju na mrlje nastale od krvi. Da bi se zaista moglo raditi o krvi, potvrđeno je tzv. optičkim pregledom hlača pomoću alternativnog forenzičnog izvora svjetlosti.

Nadalje, policijski su ronioci nakon dvodnevne pretrage akvatorija u Slatinama na morskom dnu na području novog trogirskog mosta s čiovske strane pronašli plavu šilter-kapu, a kad je i ona podvrgnuta preliminarnom ispitivanju forenzičkim metodama, ispostavilo se da i na njoj ima tragova karakterističnih za krv.

Istražiteljima je bilo vrlo važno, za zatvaranje kruga indicija, da je kći pokojne i osumnjičenika potvrdila da je pronađena kapa upravo šilterica kakvu je imao njezin otac. Isto tako, neki svjedoci prepoznali su Tukića kao osobu koja se vidi na snimci nadzorne kamere s INA-ine benzinske crpke u Trogiru koja ga je snimila desetak minuta prije 11 sati tog ponedjeljka, dvjestotinjak metara od mjesta ubojstva, kako se vozi na biciklu koji je na stražnjem dijelu odnosno u košari imao jednu vrećicu jarko crvene boje, koju su pak neki članovi obitelji prije toga vidjeli u kući u Slatinama. Svjedoci su potvrdili i da je bicikl Tukićev.

Osumnjičeni Tukić na policiji je izjavio da nije ubio bivšu suprugu zato što nije imao razloga za to jer je živio od 3500 do 4000 kuna koje mu je plaćala za održavanje i čišćenje apartmana za iznajmljivanje te je stanovao u njezinoj nekretnini u Slatinama na Čiovu, gdje je bio u vrijeme ubojstva, piše 24 sata. Kaže da ima svjedoke, a ponudio je i da provjere lokacije njegova mobitela preko baznih stanica.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju