Smeće, ilustracija (Foto: Davor Puhlavec/Pixsell)
Smeće, ilustracija (Foto: Davor Puhlavec/Pixsell) Foto: Davor Puhlavec/Pixsell

Iz Zagrebačkog holdinga poručili su u četvrtak kako nisu točne informacije da bi u Zagrebu od travnja mogla dvostruko poskupjeti cijena odvoza miješanog komunalnog otpada, te poručili kako u ovom trenutku ne mogu govoriti o bilo kakvoj korekciji cijena niti precizirati datum stupanja na snagu cjenika koji je još uvijek u izradi.


Iz Holdinga su poručili da će građani točno i na vrijeme biti informirani o novim cijenama odvoza otpada, onda kada će za njih imati prikupljene potrebne suglasnosti.

Vezani članci Zagreb zatrpan smećem - 2 Provjerite sandučiće! Zagrebački Holding počeo slati obavijesti o odvozu smeća Milan Bandić Bandić planira pojeftiniti odvoz otpada, najavio i promjene u rasporedu odvoženja: ''Da u roku od mjesec dana očistimo grad''

"Jutarnji list" je objavio da novi cjenik Zagrebačkog holdinga predviđa drastično poskupljenje odvoza smeća, koji će u prosjeku biti dvostruko skuplji.

"Prihvati li Grad Zagreb cjenik koji Zagrebački holding od travnja planira početi primjenjivati za uslugu odvoza komunalnog otpada, Zagrepčani će u prosjeku plaćati dvostruko više cijene odvoza smeća, a za pojedine kategorije kućanstva mjesečna bi se naknada mogla povećati i za više od tri i pol puta".

Iz Holdinga su priopćili kako je "netočno i neistinito" da će novi cjenik stupiti na snagu u travnju, jer je riječ o jednoj od radnih verzija. Dokument na koji se poziva "Jutarnji list" kao navodno gotovi Holdingov cjenik tek je jedna od radnih verzija materijala koji je još uvijek podložan promjenama i izmjenama, navodi se u priopćenju.

Istaknuli su kako se radi o "trećem prijedlogu cjenika koji je Uprava Zagrebačkog holdinga d.o.o poslala na suglasnost u Grad Zagreb nakon stupanja na snagu Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom". (Hina)