Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već od sutra

TEMPERATURE OPET PADAJU Dosta proljeća, stiže novi snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Period visokih temperatura došao je kraju, od u srijedu nas čeka novo zahladnjenje.

Stiže nam nova promjena vremena. U srijedu će biti oblačno s kišom, a u gorju i sa snijegom. Oborine će biti češće poslijepodne i navečer, a potkraj dana susnježice i snijega može biti i ponegdje u nizinama.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Jugo će na sjevernom i srednjem Jadranu u noći na četvrtak okrenuti na jaku, na udare i olujnu buru i tramontanu. Iza ovog pogoršanja, u četvrtak i petak ostat će hladnije, no kako se čini za vikend nam ponovno slijedi zatopljenje.

Vrijeme će u srijedu od jutra biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom. Kiše se u početku očekuje uglavnom duž Jadrana i u gorju, a zatim i drugdje. Puhat će jugo i jugozapadnjak, a temperatura će biti većinom između 8 i 13 stupnjeva.

U unutrašnjosti će kiša biti češća poslijepodne i navečer, a prema večeri će u unutrašnjosti zapuhati umjeren i jak sjeverni vjetar s kojim će osjetno zahladnjeti. Pa će se temperatura spustiti na 7 stupnjeva ili niže. Ponegdje i do 2. U noći bi uz zahladnjenje i u nizinama moglo biti susnježice ili snijega.

Uz pad temperature, snijeg će padati i u gorju, a na sjevernom Jadranu kiša. U unutrašnjosti Istre može biti susnježice. Na moru su mogući pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će uglavnom jugo, u gorju jugozapadnjak. Krajem dana vjetar će okrenuti smjer, zapuhat će sjeveroistočnjak, a na sjevernom Jadranu u noći jaka, na udare olujna bura i tramontana. Najviša dnevna temperatura bit će do 13 stupnjeva. U gorju će se navečer spustiti na 1.

U Dalmaciji će sutra biti promjenjivo oblačno, povremeno s kišom. Tijekom dana uglavnom slabom, a navečer će se glavnina oborine spustiti sa sjevera. Puhat će umjereno i jako jugo, a temperatura će biti većinom između 13 i 16 stupnjeva.

Iza ovog pogoršanja, idućih dana djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Bit će svježije, sve do vikenda kad nas uz jugozapadnjak ponovno čeka zatopljenje.

Na Jadranu u četvrtak ujutro počinje postupno kidanje naoblake, a nešto kišnih oblaka zaostat će još na jugu. Zatim pretežno sunčano, u početku uz umjerenu i jaku buru i tramontanu, a onda sjeverozapadnjak. U subotu će jačati jugo, a krajem dana na sjevernom dijelu ponovno će biti šansi za malo kiše.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene