Gradske vlasti u Opatiji žele potaknuti mlade na ostanak u ovom turističkom biseru Kvarnera. Deset tisuća kuna za svako novorođeno dijete, besplatni udžbenici za osnovnoškolce, stipendije....


Besplatni udžbenici za osnovnoškolce, studentske stipendije, i deset tisuća kuna za svako rođeno dijete samo su neke mjera o kojima će raspravljati opatijsko gradsko vijeće na prvoj sjednici. A uskoro se ni mališani neće gurati u starom prenapučenom vrtiću. "Za pedagošku godinu 2018/2019 u planu je useljenje u novi vrtić", rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Sabrina Jelić.

Vezani članci Premijer Plenković godišnji odmor provodi u Opatiji Ležerni Andrej Plenković na odmoru: U Opatiji obišao tržnicu i ljekarnu Slika nije dostupna Mirando Mrsić: Hrvatskoj na raspolaganju 1,85 milijardi eura za nova radna mjesta i sustav obrazovanja

Opatija, stara dama hrvatskoga turizma koju vole gosti srednjih i starijih godina na taj način želi zadržati mlade stanovnike. Nastavak je to programa gradonačelnika koji je pred izbore izašao iz SDP-a i pobijedio kao nezavisni kandidat.

"Ja se nadam da će biti razuma i da neće biti opstrukcija. A kako bi bilo opstrukcija kada sve mjere idu u korist naših građana za bolji i kvalitetniji život. Opatija želi biti grad koji, kada je u pitanju život u njemu, je jedan od najboljih u Hrvatskoj", objasnio je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Zato, s deset tisuća kuna jednokratno i 12 mjesečnih poticaja, žele potaknuti i zapošljavanje i samozapošljavanje. Ove inicijative pozdravili su i stanovnici Opatije: Ugostitelj Emil Luštica rekao je kako će ovo i za poduzetnike i za mlade obitelji biti fenomenalna stvar.

Upravo zbog ovih inicijativa mnogi sezonci mogli bi postati stalno zaposleni.

"U Opatiji je turizam budućnost kao što je i njena prošlost turizam i zato je bitno da postoje ovakvi poticaji kako bi se zadržalo mlade ljude u ovome gradu", rekla je Željka Stašić iz Turističke zajednice grada Opatije.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr