Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mrsić očekuje 30.000 do kraja godine

Od početka 2015. ugovore na neodređeno dobilo 18.000 mladih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je u ponedjeljak da je ove godine 18.000 mladih dobilo ugovore o radu na neodređeno vrijeme i ostat će raditi u Hrvatskoj, a vjeruje da će do kraja godine takve ugovore dobiti više od 30.000 mladih Hrvata.

Iz Hrvatske se odlazilo i u Hrvatsku će se i vraćati, rekao je Mrsić uoči početka konferencije o jačanju socijalnog tripartitnog dijaloga, odbacivši katastrofične brojke o stotinjak tisuća otišlih koje spominje HDZ.

Pročitajte i ovo Mladi "Štedi, uloži i život posloži" Jesu li mladi u Hrvatskoj financijski pismeni? O novcu treba učiti od najranije dobi Slika nije dostupna Nije lako Gastarbajteri tvrde: 'Dosta njih se vrati plaćući'

Što se tiče zapošljavanja osoba starijih od 50 godina koje su izgubile posao, tu je cijeli paket mjera poput dodatnog obrazovanja, stjecanja dodatnih znanja, vještina i kompetencija, te određenih olakšica za poslodavce koji ih zaposle. Kada cjelovit paket bude gotov, iznijet ćemo ga u javnost, najavio je Mrsić.

'Iz Hrvatske je u dvije godine otišlo 35 tisuća, a došlo 20 tisuća ljudi'

Na upit o učincima sezonskog zapošljavanja u turizmu, Mrsić je rekao da ove godine imamo 20 posto više otvorenih radnih mjesta. U Istarskoj županiji bilježimo najniži postotak nezaposlenih od 2007., a manje je nezaposlenih i u drugim turističkim županijama.

Sasvim sigurno će turistička sezona biti dobra pa ćemo polučiti rezultate koje smo i predvidjeli, rekao je Mrsić.

Upitan za komentar rezultata znanstvenog istraživanja po kojem su radnici manje produktivni u vrijeme velikih vrućina, Mrsić je ocijenio da radnu okolinu sigurno treba prilagoditi klimatskim uvjetima. Za to postoji Zakon o zaštiti na radu, koji je jedan od važnih zakona iako se ponekad na njega ne obraća pozornost kao na neke druge zakone. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene