Otok Smokvica, na kojemu je ljeta provodila obitelj Todorić, već će ovog ljeta dobiti nove stanovnike, tvrtku Zelene nekretnine u vlasništvu mađarskog fonda.

Galerija


Otok Smokvica s nekretninama, heliodromom i teniskim terenom svake će godine donijeti šest milijuna kuna u državnu blagajnu, a Mađari su zakup dobili na 30 godina.

Vezani članci Piruška Canjuga, Ivica Todorić i Ante Huljev Uskoro prva presuda Todoriću i suoptuženicima: Tužiteljstvo i obrana održali završne govore Četvrtooptužena u slučaju mali Agrokor Nicole de Rossi De Rossi iznijela obranu: "Todorić je za mene bio apsolutni autoritet i nisam sumnjala u njegov potpis. Ovo suđenje me uništilo"

Nisu htjeli otkriti što će s otokom, a čime se bavi osnivač tvrtke, mađarski fond, nije znao ni ministar državne imovine Goran Marić.

''Nas iznimno veseli što smo se uspjeli kandidirati na tom natječaju i što smo pobijedili. Željno očekujemo daljnju suradnju'', rekao je Csaba Miklos Severnyak iz tvrtke Zelene nekretnine.

''Nisam upoznat s aktivnostima fonda niti je to područje interesa ministarstva državne imovine'', rekao je ministar Goran Marić.

Kad već ispada da ne znaju kome su je dali - barem znaju što su dali. ''Smokvica se otima od neprihvatljive stvarnosti, i otima se beskorisnosti, ona se stavlja u funkciju jer povijest nije samo kataklizma, rat i otimanje, povijest je i stvaralaštvo, rast rađanje'', rekao je Marić.

Tvrtka Zelene nekretnine osnovane su ovog ljeta, a osnivač im je mađarski fond koji se, sudeći po njihovim stranicama, bavi nekretninama.

Ovakvu je izjavu mogao potaknuti i iznos koji će država spremiti u proračun – 6.100.000 kuna

Mađari su se javili jedini, i useljavaju već ovoga ljeta. Budu li htjeli raditi preinake na postojećim nekretninama, morat će tražiti dozvolu ministarstva, a za što je uopće koristiti - novi posjednici otoka Smokvice, nisu otkrili.


 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.