Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakup na 30 godina

Otok Smokvica dobiva nove stanovnike, država će na njemu zarađivati šest milijuna kuna godišnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otok Smokvica, na kojemu je ljeta provodila obitelj Todorić, već će ovog ljeta dobiti nove stanovnike, tvrtku Zelene nekretnine u vlasništvu mađarskog fonda.

Otok Smokvica s nekretninama, heliodromom i teniskim terenom svake će godine donijeti šest milijuna kuna u državnu blagajnu, a Mađari su zakup dobili na 30 godina.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić mora naći novog vještaka Državno odvjetništvo dobilo rok u kojem mora dopuniti optužnicu u slučaju Agrokor Državna imovina na prodaju (Foto: Dnevnik Nove TV) - 3 (Foto: Dnevnik Nove TV) - 2 Natječaj za Smokvicu Ministar Marić potvrdio za Dnevnik Nove TV: Bivše Todorićevo ljetovalište s heliodromom i teniskim terenom ide u zakup

Nisu htjeli otkriti što će s otokom, a čime se bavi osnivač tvrtke, mađarski fond, nije znao ni ministar državne imovine Goran Marić.

''Nas iznimno veseli što smo se uspjeli kandidirati na tom natječaju i što smo pobijedili. Željno očekujemo daljnju suradnju'', rekao je Csaba Miklos Severnyak iz tvrtke Zelene nekretnine.

''Nisam upoznat s aktivnostima fonda niti je to područje interesa ministarstva državne imovine'', rekao je ministar Goran Marić.

Kad već ispada da ne znaju kome su je dali - barem znaju što su dali. ''Smokvica se otima od neprihvatljive stvarnosti, i otima se beskorisnosti, ona se stavlja u funkciju jer povijest nije samo kataklizma, rat i otimanje, povijest je i stvaralaštvo, rast rađanje'', rekao je Marić.

Tvrtka Zelene nekretnine osnovane su ovog ljeta, a osnivač im je mađarski fond koji se, sudeći po njihovim stranicama, bavi nekretninama.

Ovakvu je izjavu mogao potaknuti i iznos koji će država spremiti u proračun – 6.100.000 kuna

Mađari su se javili jedini, i useljavaju već ovoga ljeta. Budu li htjeli raditi preinake na postojećim nekretninama, morat će tražiti dozvolu ministarstva, a za što je uopće koristiti - novi posjednici otoka Smokvice, nisu otkrili.


 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene