Prognoza Meteoalarma za 22. siječnja 2021.
Prognoza Meteoalarma za 22. siječnja 2021. Foto: Screenshot

Prognostičari DHMZ-a izdali su za petak 22. siječnja narančasto upozorenje za područje zapadne obale Istre, Kvarnera i Kvarnerića, Velebitskog kanala te Dalmacije.


Na području zapadne obale Istre očekuje se vrlo jako, navečer mjestimice olujno jugo i južni vjetar s najjačim udarima vjetra do 110 km/h. Pomorcima se preporučuje da potraže sigurnu luku, a napominju i da će vjerojatno brojne trajektne i katamaranske biti u prekidu.

Vezani članci Sunce, ilustracija - 1 Očekuje nas nova promjena vremena: Bit će toplije, ali ne i pretjerano ugodno Oblaci i promjena vremena (Davor Puklavec/PIXSELL) Stiže promjena vremena, a nestabilno vrijeme moglo bi potrajati. Evo do kad

Ista upozorenja poslana su i za područje Kvarnera, Velebitskog kanala i Dalmacije.

Meteoalarm je na karti vremenskih prilika za petak narančastim upozorenjem označio područja oko svih hrvatskih otoka i duž cijele Jadranske obale.

Samu obalu i područja Istre, Primorja, Dalmacije i juga, ali i cijelu središnju Hrvatsku označili su žutim upozorenjem. Za središnju Hrvatsku upozoravaju na olujne udare vjetra, uglavnom u Međimurju, Podravini i Hrvatskom zagorju, gdje bi udari vjetra mogli mjeriti i do 65 kilometara na sat. Posebno ističu na opasnost zbog krhotina koje bi zbog jakog vjetra mogle letjeti zrakom pa bi na tu opasnost posebno trebali pripaziti stanovnici potresom pogođenih područja gdje je nastala šteta na obiteljskim kućama i drugim zgradama.