Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrlo opasno vrijeme!

Za petak izdan narančasti alarm: Prijete olujni udari vjetra, meteorolozi pozivaju na oprez

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prognostičari DHMZ-a izdali su za petak 22. siječnja narančasto upozorenje za područje zapadne obale Istre, Kvarnera i Kvarnerića, Velebitskog kanala te Dalmacije.

Na području zapadne obale Istre očekuje se vrlo jako, navečer mjestimice olujno jugo i južni vjetar s najjačim udarima vjetra do 110 km/h. Pomorcima se preporučuje da potraže sigurnu luku, a napominju i da će vjerojatno brojne trajektne i katamaranske biti u prekidu.

Pročitajte i ovo Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Ista upozorenja poslana su i za područje Kvarnera, Velebitskog kanala i Dalmacije.

Meteoalarm je na karti vremenskih prilika za petak narančastim upozorenjem označio područja oko svih hrvatskih otoka i duž cijele Jadranske obale.

Samu obalu i područja Istre, Primorja, Dalmacije i juga, ali i cijelu središnju Hrvatsku označili su žutim upozorenjem. Za središnju Hrvatsku upozoravaju na olujne udare vjetra, uglavnom u Međimurju, Podravini i Hrvatskom zagorju, gdje bi udari vjetra mogli mjeriti i do 65 kilometara na sat. Posebno ističu na opasnost zbog krhotina koje bi zbog jakog vjetra mogle letjeti zrakom pa bi na tu opasnost posebno trebali pripaziti stanovnici potresom pogođenih područja gdje je nastala šteta na obiteljskim kućama i drugim zgradama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene