Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cigarete napravljene po posebnoj tehonologiji prodavati će se od 1. srpnja. Evo po čemu su drugačije...


Od 1. srpnja 2014. u Hrvatskoj će se smjeti prodavati samo cigarete proizvedene prema RCIP/LIP tehnologiji koja smanjuje gorljivost cigarete. Ta tehnologija podrazumijeva primjenu posebnog cigaretnog papira koji usporava gorenje odložene cigarete, na način da ograničava dovod kisika nužnog za podržavanje gorenja cigarete, priopćili su iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Veliki porezi mogli bi spriječili 200 milijuna preranih smrti!

Vezani članci Kutija cigareta, ilustracija Jedan među njima policajac: Kupili pa preprodali najmanje 58 tisuća kutija cigareta i zaradili oko 1,5 milijuna kuna Glasovanje, ilustracija Vlada danas raspisuje lokalne izbore: Novu vlast biramo u čak 576 gradova, općina i županija

RCIP/LIP usklađene cigarete su dizajnirane kako bi se s većom vjerojatnošću ugasile kada su odložene no, potrošači moraju biti svjesni da takve cigarete ne znače uklanjanje opasnosti od izazivanja požara upaljenom cigaretom. Stoga je uvijek potrebno u potpunosti ugasiti cigaretu prije nego što je pažljivo i na odgovarajući način zbrinuta, odnosno ostavljena bez nadzora.

Nova pravila: Hoćete li zbog njih PRESTATI pušiti?

Iz HUP-a napominju kako RCIP/LIP cigarete koriste posebni cigaretni papir s trakama, odnosno, oznakama koje djeluju kao „regulatori brzine“ te usporavaju sagorijevanje smanjivanjem dotoka kisika kroz papir. Navedeni standard uveden je u sve zemlje članice EU krajem 2011. godine te cigarete proizvedene u svim državama članicama moraju biti RCIP/LIP usklađene. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook