Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedovoljna kazna

Očuh djeci pokazivao spolovilo, a majka ih tukla: Pogledajte kakvu je presudu donio sud!

Djevojčica u sobi
Djevojčica u sobi Foto: Getty Images
Općinski sud u Splitu samo na uvjetnu kaznu zatvora osudio je očuha i majku koji su 2019. uznemiravali i seksualno zlostavljali dvoje djece.

Tijekom 2019. na području Dalmacije očuh i majka uznemiravali su i zlostavljali svoje dvoje djece.

Očuh ih je seksualno uznemiravao pokazujući im svoje spolovilo dok ih je majka vrijeđala i udarala.

''Želiš li poljubiti prijatelja? Hoćeš li pozdraviti prijatelja, netko te ćiri'', samo su neke od odvratnih izjava koje je očuh govorio djeci.

Općinski sud nepravomoćno ih je osudio na godinu dana zatvora uz rok kušnje od tri godine što znači da neće iza rešetaka ako u tom razdoblju ne ponove kazneno djelo. Moraju platiti i 518 eura sudskih troškova.

Očuh i majka pred sudom su se izjasnili da nisu krivi, dok je očuh okrivio punicu te bivšeg muža svoje partnerice da ih lažno optužuju. Dodao je da nije mogao počiniti zločin za koji ga se tereti jer je u vrijeme kada se to dogodilo bio u bolnici nakon što ga je susjed upucao.

Majka dvojice dječaka tvrdila je da nije bila prisutna spolnom uznemiravanju i da nije imala saznanja o tome.

Pročitajte i ovo Ilustracija Afera u RAF-u Bivša zaposlenica otkrila šokantne detalje zlostavljanja na poslu: "Sakrila bih se u WC kako bih izbjegla seksualno uznemiravanje šefa"

Dugoročne posljedice

Istraumatizirana djeca sve su ispričala djedu koji je tijekom istrage rekao da djeca to ljeto nisu izlazila iz sobe te da se optuženi, prema priči djece, jednom prigodom skinuo gol i pred obitelji mahao spolovilom, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Pedofilija - 2 Određen istražni zatvor Učitelju prijavljenom za zlostavljanje djece policija je pratila mobitel: Javnosti je poznat u kulturnim i crkvenim krugovima

Sudskim vještačenjem utvrđeno je da se kod jednog djeteta razvila separacijska anksioznost, a da se kod drugog razvio i posttraumatski stres te zaokupljenost spolnošću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene