Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekaju kraj agonije

Očaj je svakog dana sve veći: "Sutra bih uzeo obitelj i otišao i nikad se ne bih vratio"

Esad Dizdarević, radnik 3. maja (Foto: Dnevnik.hr)
Esad Dizdarević, radnik 3. maja (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Esad Dizdarević, radnik 3. maja (Foto: Dnevnik.hr) Esad Dizdarević, radnik 3. maja (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed radnika Uljanika (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjed radnika Uljanika (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Radnici Uljanika/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Očaj radnika Uljanik grupe iz dana u dan sve je veći. Dok čekaju neisplaćene plaće, ovise o humanitarnoj pomoći i donacijama nepoznatih ljudi. Mučna situacija otjerala je velik broj radnika, a oni koji su ostali čekaju kraj svoje agonije.

Neplaćeni računi, prijetnje deložacijom i četiri mjeseca bez plaće, nakon 39 godina staža, Esada Dizdarevića doveli su pred zid.

Pročitajte i ovo Porinuće broda u 3. maju - 1 Vrijedan 23,5 milijuna U 3. maju porinut 225 metara dugačak brod: "Opravdali smo međusobno povjerenje, stvaramo brodove za svjetsko tržište" Uljanik (Foto: Dnevnik Nove TV) Ukrajinci obišli Uljanik Mogući investitori u posjeti brodogradilištu, radnike Uprava obavijestila da nema novca za plaće

"Da su bolje mogućnosti, sutra bih uzeo obitelj i otišao i nikad se ne bih vratio. Sramota za državu i za firmu, za sve one koji obećavaju, ali velika hvala ljudima koji nas podržavaju", kroz suze je rekao Dizdarević.

Zbog neimaštine je obitelj Dizdarević prodala i invalidska kolica svoje kćeri. Od kada je njihova priča objavljena u Dnevniku Nove TV, u njihov dom stiže pomoć nepoznatih ljudi.

"Ovo mi ne služi na čast, ali opet još jednom hvala svim ljudima koji su sudjelovali u tome, koji će možda sudjelovati. Od srca hvala i riječ podrške je za mene cijeli svijet", rekao je Dizdarević.

Radnici ne vjeruju ni novoj ni staroj upravi

Krpanje kraja s krajem svakodnevica je škverana u Puli i Rijeci, zbog čega sve češće ovise o tuđoj pomoći. Na probleme u 3. maju upozoravaju, kažu, još od ljeta 2017. godine. Žaloste ih priče da su radnici teret državnom proračunu.

"Pitanje je koliko je novca došlo do škvera, a još je veće pitanje koji dio novca je završio u privatnim džepovima", rekao je Slađan Pejić, član Sindikalnog odbora 3. maja.

Samo za deblokadu računa 3. maja treba 107 milijuna kuna, a za Uljanik još oko 65 milijuna.

"Ne vjerujemo niti staroj upravi Uljanika, niti novoj upravi, a ni Vladi. Povjerenje je nestalo odavno, ali smo tu di jesmo i moramo ovaj posao privesti kraju", rekao je Boris Bućanac, član Sindikalnog odbora 3. maja.

A što kraj donosi, radnici će saznati u utorak, kada sud odlučuje o stečaju riječkog škvera.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene