Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici Uljanika na rubu snaga

Oduševljenje zbog novog partnera brzo je splasnulo kad su shvatili da plaća i dalje nema

Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Boris Cerovac iz Jadranskog sindikata (Foto: Dnevnik.hr) Boris Cerovac iz Jadranskog sindikata (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Predsjednik Radničkog vijeća David Marsetić (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednik Radničkog vijeća David Marsetić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Juraj Šoljić iz Sindikalnog odbora 3. Maja (Foto: Dnevnik.hr) Juraj Šoljić iz Sindikalnog odbora 3. Maja (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/5 >>
Radnici Uljanik grupe na izmaku su snaga. Iščekivanje raspleta višemjesečne agonije njihova je svakodnevica.

Početno veselje oko novog strateškog partnera Tomislava Debeljaka brzo je splasnulo kad su shvatili da plaće i dalje nema. I kad su se razveselili novom strateškom partneru, on jasno poručuje da dugove, a ni plaće neće rješavati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna posjet brodogradilištima Završio sastanak s Kinezima: "Zainteresirani su za tehnologiju, o novcu nismo pričali", Sindikati: "Pozdravljamo svakog investitora" Slika nije dostupna ''Na kraju strada mali čovjek'' Kardinal Bozanić na uskrsnoj se misi osvrnuo na radnike Uljanika i 3. maja i zapitao gdje je vlast, Plenković mu odgovorio

Radnici više nemaju strpljenja.

"Danas mi je zadnji dan. Više ne radim. Ne, nisam dao otkaz. Ostat ću doma dok se to ne riješi pa ću vidjet, ako se riješi, ako ne, dat ću otkaz", kaže radnik Robi.

Plaće su im obećavane, ali još uvijek nisu isplaćene. Od nekoliko mogućih modela financiranja ispostavilo se da ne postoji ni jedan.

"Bile su obećavane dvije plaće kao prioritet ministarstva za prosinac i za siječanj, a od toga ni dan danas ništa. Stanje je mučno, evo to je najvjernija riječ za opisati stanje kakvo je sad u Uljaniku", kaže Fabrizio Kalčić.

Nova nada je odlazak ministara Horvata i Marića na sastanak s Europskom komisijom.

"Očekuju puno od srijede kad bi trebao biti skup radnika, pošto su nam Uprava i Debeljak i Vlada u ponedjeljak i utorak u Bruxellesu", kaže David Marsetić, predsjednik Radničkog vijeća.

Boris Cerovac iz Jadranskog sindikata kaže kako očekuju da se u Bruxellesu dogovore rješenja.

"Nadam se da ne ide se tamo po izgovor nego namjeru da se ipak nešto dogovori", kaže.

Dalibor tvrdi da nikad nije bilo teže. On i supruga, oboje su zaposleni u 3. Maju.

"Svaki puta smo optimistični, svaki puta nas hrane nekim lijepim izjavama, ali do sada u ovih šest ili osam mjeseci koliko traje ova agonija uvijek smo, neću reći izigrani, ali uvijek se neki produžeci igraju", kaže.

A vremena je sve manje. 26. veljače, kada se odlučuje o otvaranju stečaja nad 3. majem vrlo je blizu.

"Ako treba potopit ćemo se, ako treba radit radili bi daleko od svega toga, ali ovo neka se nešto riješi, tražimo rješenje", apelira Veljko Todorović iz sindikalnog odbora 3. maja.

"Mi plaću očekujemo svaki dan i vjerujemo da ministarstvo radi na tome i da treba radit užurbano jer ovo je sad situacija koja je dogorila svima", kaže Predrag Knežević iz kriznog stožera 3. maja.

Svako daljnje produljenje, zaključuju, samo je dolijevanje ulja na vatru.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene