Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz kanala rijeke Cetine, ronioci su izvukli tijelo utopljenog devetogodišnjaka. Dječak se s bratom i susjedom igrao uz kanal i naglo upao.


Dok su odrasli dotrčali sve je bilo gotovo, a danas smo razgovarali s ocem. U Trilju, gdje se nesreća kasno sinoć dogodila, ovo nažalost nije prvi slučaj. Krenulo je kao običan dječački nestašluk, njih trojica, dva brata i susjed, preskočili su zaključanu ogradu i odlučili se igrati baš unutar zabranjenog područja crpne stanice Hrvatskih voda, a završilo je tragedijom. Pred obiteljskom kućom u Trilju našli smo nesretnog oca.

Vezani članci Akcija spašavanja u kanjonu Cetine Drama u kanjonu Cetine: HGSS usred nevremena spašavao Njemicu koja se ozlijedila ispod slapa Slika nije dostupna Snijeg u Cetinskoj krajini

Otac nam je ispričao kako mu je medicinski tehničar Hitne pomoći rekao da mu je sin upao u Cetinu. 'Mislio sam da je još živ pa sam potrčao prema rijeci, nisam znao', rekao nam je shrvani otac utopljenog dječaka.

U jednom trenutku devetogodišnjak je jednostavno kliznuo s travnate kosine nasipa u duboki kanal i počeo se utapati. Dok su odrasli dotrčali, ispod površine vode više nije bilo tragova života. Nesreća se dogodila oko 17 sati, ronioci su pronašli tijelo tri sata poslije. U Trilju i na cijelom toku Cetine nažalost gotovo ne prođe godina bez utapanja. I sami smo već nekoliko puta snimali najteže, crne priče, u kojima su na Cetini stradavala djeca. Ljudi se opuste, a rijeka ne prašta i uvijek iznova trebamo biti svjesni, nesreća se događa u trenu.

Cetina je ljepota, ali i velika opasnost, a dječakovi prijatelji danas su mjestom išli pognute glave. Nažalost, ovaj put završilo je kobno.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju