Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijeka ne prašta

'Mislio sam da mi je sin živ, nisam znao da se utopio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz kanala rijeke Cetine, ronioci su izvukli tijelo utopljenog devetogodišnjaka. Dječak se s bratom i susjedom igrao uz kanal i naglo upao.

Dok su odrasli dotrčali sve je bilo gotovo, a danas smo razgovarali s ocem. U Trilju, gdje se nesreća kasno sinoć dogodila, ovo nažalost nije prvi slučaj. Krenulo je kao običan dječački nestašluk, njih trojica, dva brata i susjed, preskočili su zaključanu ogradu i odlučili se igrati baš unutar zabranjenog područja crpne stanice Hrvatskih voda, a završilo je tragedijom. Pred obiteljskom kućom u Trilju našli smo nesretnog oca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Treba se rashladiti Čeka nas 'pakleni' vikend i temperature do 40 stupnjeva Slika nije dostupna Uključeni i ronioci Pronađeno tijelo dječaka (9) koji je pao u Cetinu

Otac nam je ispričao kako mu je medicinski tehničar Hitne pomoći rekao da mu je sin upao u Cetinu. 'Mislio sam da je još živ pa sam potrčao prema rijeci, nisam znao', rekao nam je shrvani otac utopljenog dječaka.

U jednom trenutku devetogodišnjak je jednostavno kliznuo s travnate kosine nasipa u duboki kanal i počeo se utapati. Dok su odrasli dotrčali, ispod površine vode više nije bilo tragova života. Nesreća se dogodila oko 17 sati, ronioci su pronašli tijelo tri sata poslije. U Trilju i na cijelom toku Cetine nažalost gotovo ne prođe godina bez utapanja. I sami smo već nekoliko puta snimali najteže, crne priče, u kojima su na Cetini stradavala djeca. Ljudi se opuste, a rijeka ne prašta i uvijek iznova trebamo biti svjesni, nesreća se događa u trenu.

Cetina je ljepota, ali i velika opasnost, a dječakovi prijatelji danas su mjestom išli pognute glave. Nažalost, ovaj put završilo je kobno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene