Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabijao se automobilom

VIDEO Obrat u slučaju pomahnitalog nasilnika: Smijenjen šef policijske postaje, disciplinski postupak protiv dvojice policajaca

Smijenjen je načelnik splitske Druge policijske postaje, a protiv dvojice policajaca pokrenut je stegovni postupak zbog utvrđenih propusta u slučaju nasilnika koji je automobilom progonio skupinu mladih.

Načelnik Druge policijske postaje Split danas je premješten na radno mjesto niže složenosti u PU splitsko-dalmatinsku, a protiv dvoje policijskih službenika iste postaje pokrenut će se disciplinski postupak zbog utvrđenih propusta. 

Sve to je zbog utvrđenih propusta u slučaju nasilnika koji je 10. veljače u Sirobuji, splitskom predgrađu, najprije u prostoru autopraonice napao skupinu mladih ljudi u automobilu, a potom ih progonio automobilom i namjerno se zabijao u njihovo vozilo. 

Iako je policija napadača privela, on nije zadržan već je nakon obrade u bolnici, gdje je završio zbog rastrojenosti, doveden u policijsku postaju, a potom pušten kući. 

Tek nakon što je slučaj završio u medijima kao i zastrašujuća snimka napada, splitska policija je jučer najavila da će analizirati postupak.

"Nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je podnesena kaznena prijava zbog tri kaznena djela. Privođenje pritvorskom nadzorniku je mogućnost koja je normirana Zakonom o kaznenom postupku, a činjenica da isti nije priveden pritvorskom nadzorniku nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, ne utječe na donošenje odluke o njegovoj kaznenoj odgovornosti, niti na daljnji tijek kaznenog postupka", objavila je u četvrtak splitska policija.

Ozbiljne zamjerke na rad smijenjenog šefa druge policijske postaje u posljednje vrijeme javno su iznosili čelnici Grada Splita. Tvrde da u nekim situacijama policijski službenici ove postaje ne postupaju jednako.

Nasilnik iz ove priče već ima podeblji dosje zbog problematičnog ponašanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene