Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utrka u Splitu

Đogaš priznao poraz i istaknuo što su mogli bolje napraviti: "Prespavat ćemo ili otići na Ultru. Mogli smo ovo očekivati..."

Nestranački kandidat HDZ-a i HSS-a Zoran Đogaš obratio se nakon objave prvih nepotpunih i neslužbenih rezultata izbora za splitskog gradonačelnika. Čestitao je Ivici Puljku na pobjedi.

Splićanke i Splićani danas su odlučivali kome će dati povjerenje za vođenje Splita - Ivici Puljku iz stranke Centar ili nestranačkom kandidatu HDZ-a i HSS-a Zoranu Đogašu.

"Čestitam Puljku na pobjedi. Neki su neizlaskom pokazali svoj stav i to je jasna i glasna poruka te je moramo prihvatiti. Poštujem i jedne i druge glasače", kazao je Đogaš nakon DIP-ove objave prvih privremenih rezultata izbora oko 20:30.

Posebno se zahvalio Zrinki i Tomi. "Srcem i dušom smo krenuli u ovu utakmicu i odigrali ju fer do kraja. Kampanja je bila bez mržnje i uvreda. Nadam se da će stanje nakon izbora ići nabolje", dodao je Đogaš.

Zahvalio se dekanu i rektoru bolnice. "Drago mi je da se vraćam tamo gdje nikada nisam ni otišao. Ostajem gradu na raspolaganje", kazao je Đogaš.

Istaknuo je i svoju obitelj te rekao da je tih tri mjeseca bilo "za mali roman". "Prespavat ćemo ili otići na Ultru. Rezultat smo mogli očekivati nakon prvog kruga. Priznajem da nije veliko iznenađenje, ali razočaranje postoji. Očekivao sam i da će kampanja biti drukčija - možda smo više mogli govoriti o sadržaju", rekao je Đogaš te rekao da nije razgovarao s premijerom Plenkovićem.

Što se Gradskog vijeća tiče, Đogaš nije htio reći hoće li on biti tamo. "Sutra je ponedjeljak, jel? Idemo na Medicinski fakultet. Ja vam vodim četiri doktorata, imam 20 mentorstva", pohvalio se Đogaš.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nedjeljnji izbori Đogaš uoči izbora: "Splićani biraju između floskula i konkretnog rada"

Pročitajte i ovo Ivica Puljak POBJEDA CENTRA Ivica Puljak nakon uvjerljive pobjede: "Bit ću gradonačelnik svih građana Splita. Učinit ćemo da Split bude centar regije"

Vice Mihanović se kasnije obratio i također čestitao protivniku. "U godinu dana dva izbora - to je sigurno zahtjevno za sve pa i za HDZ. Prespavat ćemo, ozbiljna smo i velika stranka", kazao je Mihanović.

"Problem je u maloj izlaznosti, događaju se izbori usred ljeta. Nismo se uspjeli na neki način nametnuti i motivirati birače", smatra Mihanović koji je istaknuo da je "Zoran napravio dobar posao".

Rekao je je moguće da su ljudi zasićeni politikom. Nije htio reći smatra li se krivim za poraz. "Premijerova odgovornost sigurno nije, on je bio podrška", kazao je Mihanović i zaključio da "vrijeme treba odraditi svoje".

DIP je u 21:14 objavio službene rezultate drugog kruga izbora. Puljak je dobio 27.496 glasova, a Đogaš 13.243.

Više o izborima u Splitu možete pratiti >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene