Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

POZVAO BIRAČE

Đogaš na presici o "normalnim građanima Splita": "Većina građana je tijekom izbora ostala kući zato što im se zgadila ovakva politika"

Zoran Đogaš
Zoran Đogaš Foto: DNEVNIK.hr
Nestranački gradonačelnički kandidat HDZ- a Zoran Đogaš izjavio je u utorak da kod nas vlada "politika gliba, kaljuže i cirkusa", te da ne može riječima opisati što su on i njegova obitelj doživjeli u posljednja dva mjeseca, ali to ga neće pokolebati u borbi za drugačiji Split.

Zoran Đogaš je na konferenciji za novinare poručio kako mu to daje još više motiva i borbenosti s obzirom da vjeruje u drugačije društvo i Split, zato je tu da upozori na laži, prevare i obmane, te sustav vrijednosti koji ni po čemu nije njegov niti većine Splićana.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak POBJEDA CENTRA Ivica Puljak nakon uvjerljive pobjede: "Bit ću gradonačelnik svih građana Splita. Učinit ćemo da Split bude centar regije" Slika nije dostupna pozvao građane da izađu na izbore Puljak pred izbore poručio: "Vi odlučujete kako će grad izgledati u budućnosti"

"Većina građana je tijekom izbora ostala kući zato što im se zgadila ovakva politika. I meni se jako zgadila u ova dva mjeseca, no čovjek svojim primjerom treba pokazati da se može drugačije. Očekujem da će i drugi to pokazati i vjerujem da će izlaznost u drugom krugu biti veća", kazao je Đogaš.

Optužio je Centar Ivice Puljka da nosi pogrešno ime, jer su zapravo ultraljevica, i najavio da će do kraja kampanje u drugom krugu inzistirati na vrijednostima u koje duboko vjeruje. Također vjeruje da će se Split "probuditi iz hipnoze u kojoj samo mantre postoje", u kojem se priča o redu, a radi se dosad nezabilježeni nered.

Lijeva indoktrinacija Splita

Poručio je da želi "motivirati normalne građane Splita" da izađu na izbore, na kojima je izlaznost u prvom krugu bila sramotno mala, a za Željka Keruma ocijenio kako je "potrošena priča".

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Zrinka Mužinić Bikić istaknula je kako je samo 15 posto građana Splita dalo podršku Puljku, dok većina nije izašla na izbore, možda jer su izgubili vjeru u način funkcioniranja grada. Da je stvarno to bio referendum, kako je Puljak nazvao ove izbore, on bi propao, ustvrdila je.

Komentirajući potencijalnu suradnju Puljka s Mostom i SDP-om i uvjetovanje te suradnje provedbom riječke i zagrebačke verzije građanskog odgoja u školama, rekla je da se Most odrekao svojih ideala i sklopio suradnju s politikama koje nisu u skladu s vrijednostima njegovih birača.

"SDP želi implementirati građanski odgoj u školske kurikulume, vodeći se primjerima Rijeke i Zagreba, a zapravo se radi u uvođenju i promoviranju rodne ideologije i prava LGBT osoba. Takva suradnja značit će ideološku indoktrinaciju, vrijeme je da to raskrinkamo", kaže Mužinić Bikić. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene