Obavijesti Video Pretražite Navigacija
važna vijest za Zagrepčane

Obnova ulazi u novu fazu: Od subote nova regulacija prometa na ključnom zagrebačkom mostu

Počinje nova faza radova na Jadranskom mostu
Počinje nova faza radova na Jadranskom mostu Foto: Ranko Suvar/Cropix
U subotu počinje nova, privremena regulacija prometa na Jadranskom mostu, a u ponedjeljak i nova faza radova na sanaciji mosta.

Iz Grada Zagreba su javili kako će 4. ožujka započeti radovi sanacije prijelaznih naprava i izvanrednog održavanja Jadranskog mosta u sklopu programa sanacije savskih mostova.

Prva faza radova trajat će šest mjeseci te će za to vrijeme biti otežano prometovanje mostom. Za vrijeme izvođenja radova, za promet će biti zatvoren istočni kolnik mosta, a sav promet odvijat će se dvosmjerno po zapadnom kolniku, u dva prometna traka za svaki smjer. U zoni radova na Jadranskom mostu bit će onemogućeno kretanje pješaka i biciklista, koji će biti preusmjereni preko starog Savskog mosta. Također, prometovanje teretnih vozila privremeno će biti zabranjeno, kao i izlaz vozila iz smjera Riječke ulice prema Jadranskom mostu.

Počinje nova faza radova na Jadranskom mostu Od subote nova regulacija prometa na Jadranskom mostu Foto: Grad Zagreb

"Od kada smo preuzeli upravljanje Gradom uložili smo preko 26 milijuna eura u obnovu mostova preko Save, od čega je 11 milijuna eura iz Fonda solidarnosti Europske unije", rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, napomenuvši kako je do 2021. u obnovu savskih mostova uloženo tek 8 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Citirao velikog pjesnika Jeziv poziv Medvedeva svim Rusima: "Smrt njemačko-fašističkim okupatorima, ubijte barem jednog!"

Plan Grada je u narednom periodu obnoviti sve savske mostove.

"To je nužno kako bismo imali mostove otporne za moguće potrese. Novi Zagreb ne smije biti odsječen u slučaju razornog potresa", objasnio je gradonačelnik Tomašević.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene