Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užasne gužve

FOTO/VIDEO Kaos zbog radova na mostu, građani stoje u kolonama: "Sigurno ću zakasniti i doći živčana na posao"

Aktualno Galerija Kolona Kolona Foto: čitatelj/DNEVNIK.hr Gužva u prometu Gužva u prometu Foto: čitatelj/DNEVNIK.hr Prometna gužva na Jankomiru Prometna gužva na Jankomiru Foto: čitatelj/DNEVNIK.hr +0 Gužva Galerija 1/4 >>
Ogromne gužve u dijelu grada Zagreba dočekale su jutros brojne vozače. Razlog su radovi koji su počeli na Jadranskom mostu.

Povremena su usporavanja zbog veće gustoće prometa na gradskim prometnicama i obilaznicama te u zonama radova i privremene regulacije prometa. Javila nam se čitateljica koja je u zapela u prometu u gradu. Baš kao što pokazuju sateliti mapa koji pokazuju duge crvene linije na raznim prometnicama.

"Sigurno ću zakasniti na posao i doći živčana", poručila je čitateljica i poslala nam fotografije i video.

Druga koja se kretala obilaznicom iz smjera Jankomira također nam je poslala snimku gužve. Uočila je tijekom vožnje i kamion kojemu je otpao kotač.

Pročitajte i ovo Gradilište, ilustracija Kako do nekretnine Mladi par koji kupuje stan: "Cijene nisu najgore, ovo nam je najveći problem..."

Radovi na Jadranskom mostu

Razlog pojačanih gužvi privremena je promjena regulacije na Jadranskome mostu.

"Zbog izvođenja radova uklapanja privremene prometnice na silazno/uzlaznom dijelu Jadranskog mosta do 14. veljače 2024. od 8:00 do 14:00 bit će zauzet dio kolnika, dok će se promet odvijati po preostalom slobodnom dijelu. Za vrijeme navedenih radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji", izvijestili su iz Grada Zagreba.

Kako nam javljaju čitatelji, otvorena je samo jedna traka u smjeru rotora, zbog čega je nastala velika gužva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novo vodstvo Izlaze na izbore dok im zemlju potresaju napadi militanata: Jedan kandidat ima podršku generala, a vojska je godinama državu imala u šaci

Počeli su radovi uređenja kolnika i u Ulici Đure Popovića na dijelu ulica Šalata I. do ulice Šimunčevec. Ulica će biti zatvorena za sav promet sve do petka 1. ožujka.

Obilazni pravac u tom će razdoblju biti:
• Šimunčevec – Mudifaji – Šimunčevečka cesta – Dobrodolska ul. – Vugrovečka c. – Zlatarska ul. – A. Šenoe – Slatinska ul. – Đure Popovića i obratno.

Unatoč visokim temperaturama - magla

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti unatoč visokim temperaturama. HAK poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila. Na dionici autoceste A1 od južnog portala tunela Sveti Rok do tunela Čelinka magla smanjuje vidljivost manje od 100 metara.

Promjenjivo, ponegdje i pretežno oblačno te iznadprosječno toplo za doba godine, prognozira za četvrtak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Poslijepodne u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj dulja sunčana razdoblja. Malo kiše može pasti uglavnom na Jadranu i u predjelima uz njega.

Puhat će umjeren i jak, u gorju na udare i olujni jugozapadnjak, a na moru većinom umjereno, prema kraju dana ponegdje i jako jugo. Najviša temperatura većinom će biti između 13 i 18 Celzijevih stupnjeva.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene