Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć dobrih ljudi

Hrvatska ima zaista VELIKO srce: Pomoć stradalima u poplavama stiže u svim oblicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svatko na svoj način i dalje prikuplja pomoć za ljude s poplavljenih područja.

Pomoć za sve s poplavljenih područja i dalje se prikuplja. Svatko na svoj način. Hrvatski biskupi Slavoncima će uplatiti 12 milijuna kuna, a dio je izdvojen za pomoć Srbiji te Bosni i Hercegovini. Dizajneri su za maturantice u Slavoniji poklonili haljine. A obitelji Fejzić iz Gunje koje ima teško bolesnog sina pomoć stiže sa svih strana.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Osudio iranski napad Zelenski: "Izrael nije bio sam, a Ukrajina čeka mjesecima'' Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka"

Ova obitelj je privremeni dom našla kraj KBC-a Zagreb. Zahvaljujući ljudima koji su im ustupili kuću svaki dan su sa svojim sinom koji čeka operaciju srca.

'Sa 23 dana života imao je prvu operaciju, plućnu arteriju su mu suzili, to je bio sve šok nad šokom', priča Džemila Fejzić. Njihova ulica i kuća u Gunji još su pod vodom.

'Mi s našim djetetom se tamo ne možemo vratiti, iskreno. Dolje je sve otišlo', kaže Džemila. Mnogi su im odlučili pomoći. Vlasnik jedne auto kuće iz Virovitice poklonio im je automobil.

'Hvala mu, ono mislim hvala svima. Svim dobrim ljudima, cijeloj Hrvatskoj, koja je pokazala i ovaj put veliko srce za svoje Slavonce', rekao je Mirza Fejzić

Pomogli su i volonteri, te Nacionalni sindikat policije.

'Poklanjam bon u vrijednosti tri i pol tisuće kuna goriva, kompletnu registraciju automobila', rekla je Martina Stojanović iz Nacionalnog sindikata policije.

'Vjerujte, znači mi puno što ima dobrih ljudi, svima koji su nam pomogli, da ne imenujem', kaže Džemila.

Za maturantice sto haljina

Svi misle na sve - tako će i maturantice s polavljenih područja moći zablistati na svojoj maturalnoj večeri.

'Jer im nije u kućama ostalo apsolutno ništa, htjeli smo im dati mogućnost kakvu sam imala i ja, a vidim da su se odazvali i dizajneri i svi žele njima uljepšat taj njihov dan', objasnila je Ana Gorišek.

Oko 30 dizajnera poklonilo je više od 100 haljina. Tu je i nakit, cipele, šminka, torbe - sve za njihovu večer.

'Ne bi si mogli priuštit ovakvo nešto, ovo nam je prilika sad i tko zna kada', kaže Martina iz Soljana.

'Mi znamo da nemamo maturalno, ali eto možda neku večeru organiziramo, nešto sitno pa ćemo iskoristit', objasnila je Katarina Šestić iz Račinovaca.

'Jako sam sretna, sviđaju mi se haljine zadovoljni smo svi', rekla je Katarina Radošević iz Drenovaca.

Jer nesebična pomoć ljudima kojima najviše treba i u teškim trenucima ostavlja osmijeh, snagu i nadu da će sve biti bolje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene