Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemaju za lijekove, hranu, grijanje

Ovi blagdani za njih neće biti radosni: 'Dođe mi da idem prositi, to su jako teški osjećaji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovoj obitelji svaka pomoć je dobrodošla.

Jednu su peć prodali da bi se mogli prehraniti, teško bolesni spavaju u hladnim sobama, kuća zahtijeva popravke, a hladnjak je, ne samo prazan, već i neispravan. Za popravak nemaju.

Pročitajte i ovo Francesco Lollobrigida Premijerkin šogor "Siromašni jedu bolje od bogatih!": Izjava ministra i pranećaka filmske dive sablaznila javnost Slika nije dostupna TUŽAN PRIZOR I ovo je slika Hrvatske: Kiša pljušti u Vukovaru, baka skuplja boce koje život znače

Ovi blagdani za obitelj Horvat iz Vukovara neće biti radosni. Pitaju se hoće li imati dovoljno za preživjeti, a ne kako će izgledati njihov blagdanski stol.

I samo su jedni od mnogih koji se ovih dana javljaju u redakciju Nove TV i mole pomoć. Sve više je građana na rubu gladi. Obitelji Horvat situaciju čini težom i to što su dva člana teško bolesna.

U novčaniku Stane Horvat samo je sto kuna. A mirovina od tisuću i pol kuna stiže tek iza desetog. Tročlana obitelj Horvat iz Vukovara do tada će preživljavati kako zna.

'Mesa bude samo nedjeljom i to ako ostane malo za ponedjeljak, juhe neke, a ako metnem vodu i vegete unutra i zakuham i to je neka juha suhoparna', priča Stana.

Gospođa Stana je bolesna i teško pokretna, a 22-godišnji sin invalid. 61-godišnji Zorislav bez posla, a radio bi, kaže, bilo što.

'Nama su se liječnici čudili kad smo mi morali odbiti i neki lijek zbog toga što nemamo novca da ga platimo. I sada smo odustali od svih lijekova, sad više supruga i sin ne koriste lijekove. Dođe mi da odem prositi, to su jako teški osjećaji', kazao je Zorislav.

Hrvatska opet pokazala veliko srce: Ovim obiteljima vraćen je osmijeh na lice!

Ovoj obitelji svaka pomoć je dobrodošla. Jednu su peć prodali da bi se mogli prehraniti, teško bolesni spavaju u hladnim sobama, kuća zahtijeva popravke, a hladnjak je, ne samo prazan, već i neispravan. Za popravak nemaju.

Mali vrt koji održavaju za ljepšeg vremena prehrani ih od proljeća do zime. U najtežim mjesecima najčešće im preostaje pomoć susjeda te kruh iz pekare, star dva - tri dana. Zahvaljujući starom kruhu u ovim zimskim danima tako doslovno preživljavaju.

Ukoliko želite pomoći obitelji Horvat kontaktirati ih možete na broj telefona 099/79 22 606.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene